09 Mayıs 2024

Anlayan: “İçme Suyumuz Tertemiz”

  • PDF

 baskan

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan Fatsa şehir merkezinde şebeke suyunun kesinlikle kirli olmadığını açıkladı.

Anlayan yaptığı açıklamada, “Son günlerde Fatsa`da içme suyu arıtma cihazı satan bir firma, Fatsa`nın içme suyunun kirli olduğu yönünde yanlış bilgiler vererek, cihaz satışlarını arttırma yoluna gitmiştir. Bu ticari ahlaka kesinlikle uymamaktadır.

Bu firma hakkında Hukuki haklarımızın saklı olduğunu bildiriyor, Bu ve bunun gibi iddialarla basın kuruluşlarımıza ya da ilçemize görev yapan muhabir arkadaşlara başvuran kişiler olduğunda haber yayınlanmadan önce bizimle de görüşülüp fikrimizin ve konuyla ilgili doğru bilgilerin bizzat bizden alınmasını önemle rica ederiz” dedi.

Başkan Anlayan, “İçme suyumuz Ordu Valiliği, İl Halk Sağlığı laboratuarı ve Samsun Hıfzıssıhha Laboratuvarlarında günlük, haftalık ve aylık olarak analiz edilmektedir.

“Gönül Rahatlığıyla İçin”

Avrupa birliği uyum yasalarına göre,   il sağlık müdürlüğü ilçeye gelerek numuneleri alıyor, Kimyasal ve Bakteriyolojik analizlerini yapıyor. Olumsuz bir sonuç çıktığında bu raporu İlçe Kaymakamlığına göndererek gerekli işlemin yapılmasını istiyor. Biz de bu raporları her ay düzenli olarak kontrol ediyoruz ve şuana kadar Fatsa şebeke suyunda kesinlikle kirlilik söz konusu değildir. Hatta İller Bankası Samsun Bölge Müdürlüğü de bizim içme suyu tesislerimizi birçok yerde örnek göstermektedir. En son gelen raporlarımız da yazımız ekinde bulunmaktadır. Tüm parametreler uygun değerlerdedir. İçme suyumuz tahlil edilmiş ve temiz çıkmıştır. İçme suyumuz kesinlikle kirli değildir. Gönül rahatlığı ile herkes içebilir” dedi.

Anlayan son olarak: “Fatsa İlçemizin tüm noktalarında akan şebeke sularımızda kesinlikle sağlık açısından bir sakınca yoktur” açıklamasında bulundu.

baskann

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde