16 Mayıs 2024

Şener: 25 Tane Karadeniz Sahil Yolunu Heba Ettiler

  • PDF

snr22-1-2014AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, 17 Aralık operasyonunun zararının 125 milyar lira olduğunu söyleyerek, "25 tane Karadeniz sahil yolu bir haftada heba edilmiştir." dedi.

Şener, Avrupa gezisini anlatarak her seçimde yeni bir sorunla karşı karşıya gelindiğini belirterek, Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde duran bağımsız güçlü onurlu bir devlet olma yolunda kendi iç barışını sosyal barışını temin etmiş ülke olmak yolunda çok ciddi adımlar attığını söyledi.

2002 yılında iktidara geldiklerindeki ki borçlanma serüveni ile devam etmeleri halinde ülkenin iflas tehlikesiyle karış karşıya kalabileceğini iddia eden Şener, " 17 Aralık süreci gösteriyor ki birbirimizi daha çok sevmeye daha çok birlikte olmaya ihtiyacımız var. Ordu oto yolun yapım süresi 15-20 yıldır, maliyeti ise 5.5-6 milyar dolardır. Sadece bir hafta içerisinde 17 Aralık operasyonundan sonra bu milletin göz nuru, alın teri emeği 126 milyar lira yani 25 tane Karadeniz sahil yolu bir haftada heba edilmiştir. Türkiye’nin geçtiğimiz yıl ki yatırım bütçesi 40 Milyar lira. 2 haftada kaybımız ise 125 Milyar dolar. Bu çok ciddi bir maliyettir. Bu maddi maliyetlerin bir ölçüde aşabiliriz. Bir saat çalışıyorsak 2 saat çalışır, bir tane üretiyorsak 2 tane üretiriz. Bunları aşarız ama 10 yıldır birbirimize güven esasına dayalı birlikte yürüdüğümüz insanlar halan birlikte yürüyoruz onların içerisinden bir kısmının çok ahlaksızca bu milletin bütün emeğini hiçe sayarak bir yolsuzluk ve rüşvet kisvesi altında milli iradeyi kuşatmasına da seyirci kalamayız."

Nerede bir usulsüzlük varsa yolsuzluk varsa sonuna kadar gidilmesi gerektiğini ve hukuk içersinde bunun hesabının muhakkak sorulması gerektiği dile getiren Şener, "Çünkü bizim Türkiye'de siyasete hükmetme seyrimizin başlangıcı 3 Y ile mücadeledir. Yolsuzluk- yoksulluk-yasaklar. Biz bunlardan vazgeçmiş değiliz, bunları söylerken bir camiayı da tamamen suçlu ilan etmek gibi bir gafletin içerisinde değilim. Bizim esnafımız, sanatkarımız, memurumuz bu camianın yetiştirdiği dershanelerden insanlardan memleket için güzel meyveler çıkacak umuduyla hiçbir engel taşımaksızın evindeki çocuğunun ekmeğini bölerek yardım etti. Bu yardımların hiçbirinde çok önemli bir kısmında kayıpta yoktur. Gelir yardıma ihtiyacı bir yere dershane yapacağını söyler, alır. Bunda da behis yok ama siz bu tür hayırlara yapacak olan kurumları bu para kayıt dışıdır diye organize biçimde odaklandığınız kurumların içinde gücünü de kullanarak harekete geçerseniz bir gün birisi gelir size derki kardeşim bugünkü rakamlarla söylüyorum yaklaşık aylık 500 milyar dolar kayıt dışı topladığımız parayı nerede kullandınız. Kim kusurlu kim suçlu ise cezasını sonuna kadar çekecektir, bakınız 17 Aralıktan sonraki süreçte bu millet de bu milletin malına hazinesi ne kast edenleri affetmeyecektir."

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde