16 Mayıs 2024

Hamarat Hemşehrilerini Yalnız Bırakmadı

  • PDF

gce22-1-2014Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat Ankara Kumrulular derneğinin Anteras düğün salonunda yapılan dayanışma gecesine katıldı. Kanal 52 TV’nin canlı yayınladığı geceye Bine yakın Kumrulu katıldı. Dernek Başkanı Vedat İlkyaz’ın açılış ve selamlama konuşmasıyla başlayan gecede Milletvekili Mustafa Hamarat Kumrulu hemşehrilerine seslendi.

Kendisinin de sivil toplum faaliyetlerinin içerisinden geldiğini vurgulayan Hamarat Sivil Toplum çalışmalarının özellikle büyükşehirlerde ivme kazandığını, gurbette hemşehri dayanışmasının gitgide artış gösterdiğini, bunun en somut örneğini de Kumrulular gecesinde görüldüğünü kaydetti.

Ankara gibi 5 milyonu aşmış bir ilde Kumruluların birbirlerine sımsıkı tutunduklarını, bunun örnek bir hemşehricilik çalışması olduğunu söyleyen Hamarat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün burada Kumrulu hemşehrilerimiz, 5 milyonluk Ankara’nın çeşitli yerlerinden gelerek dayanışma örneği göstermektedirler. Bize bu dayanışmaya destek olmak, katkı vermek düşer. Hemşehrilerimizi, Sn. Başkan Vedat İlkyaz nezdinde tebrik ediyorum, kutluyorum. Gurbette yaşadığı halde sılasını unutmayan, memleketini her daim yüreğinde yaşatan, uzaktan da olsa hizmet etme derdinde olan Kumrulu hemşehrilerimize tekrar tebriklerimi sunuyorum” dedi.

Kumrulular gecesine Milletvekili Mustafa Hamarat, İhsan Şener, 23. Dönem Milletvekili Eyüp Fatsa, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Kumru Belediye başkanı Ticabi Civelek ve bir çok bürokratın yanı sıra Ankara’da yaşayan bine yakın Kumrulu katıldı.

Öte yandan Milletvekili Hamarat, Cumartesi günü; Ankara Keçiören’de işletmeciliğini Akkuşlu hemşehrimiz Adem Dolma’nın yaptığı Kışla Süper Marketin açılışına katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Hamarat, özellikle hemşehrilerimizin Büyükşehirlerdeki ticari faaliyetleri önemsediklerini, desteklediklerini ve bunu teşvik ettiklerini kaydetti.

Hamarat: “Dün Ankara’da işçi durumunda olan bir çok hemşehrimiz, bugün işveren konumundadır. Bu çok önemli bir şeydir. Bu hemşehrilerimizin, sayılarının artmasını temenni ediyorum. Adem DOLMA beyefendiye başarılar bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.

Kurdela kesilmesinin ardından Kışla Marketin açılışı yapıldı. Hamarat Ünye eski belediye başkanlarından Necip Avcı’yla bir süre sohbet ettikten sonra, İstanbul’daki Ordusporlular gecesine katılmak üzere İstanbul’a hareket etti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde