16 Mayıs 2024

“Tüm Esnafın Dikkatine”

  • PDF

ayhan15-1-2014Fatsa Madeni Eşya Sanatkârlar ve Esnaf Odası geçtiğimiz günlerde 28. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Kültür Sarayında gerçekleştiren Olağan Genel Kurul toplantısına yoğun katılım gerçekleşirken; tek listeyle girilen seçimde Ayhan Baş tekrardan güven tazeliyerek başkan seçildi. 

“İlk seçimi yapan oda olduk”

Ordu bölgesinde 44 tane oda içerisinde ilk seçimi yapan Fatsa Madeni Eşya Sanatkarlar ve Esnaf Odasının olduğunu belirten Ayhan BAŞ: “Geçtiğimiz günlerde ferah ve çoşkulu bir salonda Madeni Eşya Odası seçimlerini gerçekleştirerek güven tazeledik. İlk olarak bu seçimde beni yalnız bırakmayan oda üyelerimize, ilçemizden, çevre il ve ilçelerden gelen oda başkanlarımıza, eş, dost ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tek liste olamama rağmen 500 kişiye yakın kişiyi orada görmek beni çok duygulandırdı. Çok coşkulu bir hava vardı. Tekrardan kongremize gelerek bizi onurlandıran herkese teşekkür ederim” dedi.

“Siyasi partileri kongremize davet etmedik”

Kongre’ye hiçbir siyasi parti başkanını davet etmediklerini ifade eden Ayhan BAŞ: “Bu seçimimizde hiçbir siyasi partiyi ve belediye başkanlarını kongremize davet etmedik. Çünkü bizler sivil toplum kuruluşları olarak siyasi oluşumun içerisinde olamayacağımız gibi bu seçimimize siyasileri davet etmemiz etik olmazdı” diye konuştu.

“Yeni çıkan yasa’dan esnaflarımız faydalanmalıdır”

Yeni çıkan yasadan esnafın faydalanması gerektiğine vurgu yapan Ayhan Baş: “Madeni Eşya Odası, Gıda odası, Şoförler Cemiyeti dahil olmak üzere eskiden gerçek usul defter olan kişi ve esnaflar yeni çıkan yasayla birlikte kestiği fatura 75 bin TL’yi geçmediği taktirde basit usule geçiş yapabiliyorlar. Herkes muhasebecisine bu konu hakkında danışsın. Basit usule geçmek isteyen mükellefler Ocak ayının 31’ine kadar dilekçelerini vergi dairesine vererek müracaat etsinler ve basit usule dönsünler. Basit usule geçen esnaflar; eğitime katkı’dan kurtulmuş olacak, %50 oranında daha az muhasebe ücreti ödeyecek, ödediği vergi daha az olacak. Sanayide bulunan lastikçi, tamirci gibi birçok zor geçinen esnaf bu durumdan faydalansın ve basit usule geçsinler. Başkan vekilim Ufuk Pazarbaşıyla birlikte vergi dairesi müdürünü ziyaret edip görüştük; Fatsa’daki esnaflarımızın bu yeni çıkan yasadan faydalanmasını sağlayalım dedik ve üyelerimize bu konuda yardımcı olmalarını sitedik. Esnafımız bu ayın sonuna kadar dilekçeyle başvurularını yapsın ve basit usule dönsün” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.ayhn15-1-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde