09 Mayıs 2024

Fatsa’nın En Büyük Camisi Destek Bekliyor İmam Hatip Camii’nin Maliyeti 2.5 Milyon TL

  • PDF

o

Fatsa İmam Hatip Cami’nin inşaatı hızla devam ediyor. Caminin dernek Başkanı Mahmut Bölükbaş daha fazla desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtiyor.

“Fatsa’nın En Büyük Camisi”

Bölükbaş: “Camimiz, temel atma töreninden bu yana hayırseverlerimizin yardımlarıyla çok ilerleme kaydetti. Camimiz Bayındırlık hesaplarına göre 2 buçuk milyon TL’ye mal olacak. Bundan sonra 6 ay gibi bir süre içerisinde kabasını bitirmeyi, 2 yıl içerisinde de ibadete açmayı hedefliyoruz. Camimiz 580 m2 olup 1500 cemaat kapasiteli olacak. Şu anda fiziken de cemaat kapasitesi olarak da Fatsa’nın en Büyük Camii olma unvanı da İmam Hatip Camii’ndedir. Camimiz İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde olduğu için İmam Hatip tatbikat cami diyoruz. Camiyi planlarımızda bir kat yüksek yaptık. Çünkü caminin bir katına sınıf sokacağız. Bu yıl İmam Hatip Lisesi’ne çok yoğun bir talep oldu. Bu nedenle 12 – 15 arası sınıf yapacağız. Dolayısıyla altı okul üstü camii diye tabir edebileceğimiz çok güzel devasa bir yapı olacak” dedi.

“Tüm Fatsalılardan Destek Bekliyoruz”

Desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydeden Bölükbaş: “Fatsa halkından gerçekten destek görüyoruz ancak maliyetimiz 2 buçuk milyon TL. Bunu karşılamak kolay değil. Daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Yurtdışında ya da ülkemizin farklı illerinde yaşayan hayırsever Fatsalı vatandaşların da desteğini istiyoruz. Çünkü hızlı bitirmemiz gerekiyor. Burası bir okul bahçesi. Yüzlerce öğrencimiz var. Bu inşaat görüntüsünü ne kadar kısa zamanda ortadan kaldırırsak o kadar iyi olacak. Bütün Fatsalı vatandaşlardan, hayırsever işadamlarından yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Başkana Teşekkür Ediyoruz”

Fatsa İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Yıldız da: “İçinde bulunduğumuz 1 – 7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftasında bu haberi kamuoyuyla paylaşmak ayrı bir anlam taşıyor. Gerçekten bu caminin yapılmasında Fatsa Belediye Başkanımız ve ekibi çok büyük yardımlarda bulundular. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sesimizi duyan herkesten yardım bekliyoruz. Miktarı önemli değil. Gönlünden kopan herkesten yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde