16 Mayıs 2024

“Partimden hiçbir teklif yapılmadı”

  • PDF

alpa8-1-2014Cumhuriyet Halk Partisinin 2009 İl Genel Meclis birinci sıra adayı ve bir dönem parti yöneticisi olan Alpaslan Küçükali, “Şu saate kadar mensubu olmakla gururlandığım partimden hiçbir davet, teklif yapılmamakla birlikte, 2009 yılında il genel meclisi 1. sıra adayı olarak, bir dönem önceki ilçe sekreteri olarak aranmış değilim.” dedi.

Siyasetten spora çeşitli sorularımızı cevaplayan Küçükali, “Fatsa’da siyaset yapmak çok kolay bir iş değildir. Çocukluğunu burada yaşamak farklıdır, burada ikamet etmek daha da farklıdır” açıklamasında bulundu.

Yeni Haber: Tüm partilerde yeni bir yerel seçim hazırlıkları yapılıyor. 2009 yerel seçimlerinde Fatsa CHP il genel meclis üyesi 1. sıra adayıydınız. Bu seçimlerde 7094 oy almıştınız. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP çatısı altında aktif rol alacak mısınız?

Alpaslan Küçükali: Her Fatsalı gibi Fatsa’da siyaset yapmak, memleketime hizmet etmek elbette ki isterim. Kaldı ki 2009 yerel seçimlerinde partimi o günün konjektörüne göre en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Partimin şahsıma yönelik vermiş olduğu payeyi unutmam mümkün olmamakla beraber, hiç kimsenin de unutturmasına ya da yok saymasına asla izin vermem.

Yeni Haber: Partiniz 30 Mart seçimleri için aktif görev almanız konusunda sizden talepte bulundu mu?

Alpaslan Küçükali: Şu saate kadar mensubu olmakla gururlandığım partimden hiçbir davet, teklif yapılmamakla birlikte, 2009 yılında il genel meclisi 1. sıra adayı olarak, bir dönem önceki ilçe sekreteri olarak aranmış değilim. Malum aday adaylığı süreci kısa bir zaman önce neticelendi. O açıdan davetler, teklifler yeni yeni oluşum içerisine girecektir.

Yeni Haber: CHP Fatsa belediye başkan adayını nasıl buluyorsunuz? Parti bu adayla seçim kazanabilecek performansı sergileyebilecek mi?

Alpaslan Küçükali: Ulvi beyi daha önceki senelerde tanıma imkanım oldu. Kendisinin başarılarıyla övünen bir hemşerisiyim. Bilgi birikimini tam anlamıyla anlatma imkanı sağlanır ise başarılı olacağına inanıyorum.

Fatsa’da siyaset yapmak çok kolay bir iş değildir. Çocukluğunu burada yaşamak farklıdır, burada ikamet etmek daha da farklıdır. Dolayısıyla Ulvi beyin ve CHP’nin işi çok kolay değildir. Sabretmek, çalışmak, insanları dışlamak yerine kazanmak birinci öncelik olmalıdır.

Ulvi beye partinin ve Fatsa’nın gerçek durumu tüm açıklığıyla anlatılarak, gerçekçi bir çalışma imkanı sağlamak herkesin görevi olmalıdır. Ben Ulvi beyin ve partimin başarılı olmasını en çok dileyenlerden biri olarak Ulvi beye canı gönülden başarılar diliyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Kuvvet Birleşmektir. Ayrı ayrı kurtuluş çaresi arayanlar yok olmaya mahkûmdurlar.” Sözünü hatırlatmak isterim.

Yeni Haber: CHP’de parti içi muhalefet var mı?

Alpaslan Küçükali : İyi bir soru ama, buna cevap vermesi gereken kişiler var ortalık yerde. Ben sadece şunu söylerim. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir, ama herkes birbirine saygı duymalıdır.

Yeni Haber: CHP Belediye Meclis üyesi Birol TUTKAN parti toplantılarında yer almıyor. Bu sizce tesadüf müdür, yoksa bilinçli olarak mı çalışmalara davet edilmiyor?

Alpaslan Küçükali: Birol beyin toplantılara neden ve hangi sebeple katılmadığını bilmiyorum. Ancak hangi sebep ile olursa olsun, seçilmiş meclis üyesi olarak yönetim kurulunun kendisini araması ve davet etmesi gerekir. Hem görüşüne başvurulmalı hemde Birol beye görüşlerini açıkca paylaşma imkanı verilmelidir.

   Bu arada sadece Birol bey değil ki, gördüğüm ve takip ettğim kadarıyla Bolaman belediye başkanı da ortalarda yok, neden acaba ? Bunun cevabının verilmesi gerekiyor. Eğer bir cevap verilmez ise kamuoyunda herkes bu durumu farklı olarak dile getiri ki, bu CHP ne zarar verir.

Yeni Haber: Fatsa halkına söylemek istediğiniz özel mesajınız var mı?

Alpaslan Küçükali: Ben de bir Fatsalı olarak; ülkem için, memleketim için her şeyin hayırlısı olmasını diliyorum. Bu memleketin daha yaşanabilir bir hal almasını dilerim. Dedikodu yapmadan, gıybet etmeden herkesin kendi meşguliyetiyle uğraştığı, dostlukların daim olduğu bir kent diliyorum.

Yeni Haber: Daha önce ki günlerde Fatsa Belediyespor hakkında yorum yapmayacağım demiştiniz. Suskunluğunuzu bozmamaya devam edecek misiniz? 9 futbolcunun anlaşmaları sonlandırıldı, yeniden transferler yapılacak. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Alpaslan Küçükali: Fatsa Belediye spor hakkında kamuoyu zaten yeterince konuşuyor, yorum yapıyor ve değerlendiriyor. Ben Fatsa sporun iyi yönetilmediğini söylüyorum. Futbol takımlarını Teknik direktörler yönetmez, Yönetim Kurulu yönetir. 9 oyuncunun ayrıldığını, ilişkisinin kesildiğini söylüyorsunuz, şampiyonluğa oynayan bir futbol takımından 9 oyuncu göndermek başarısızlığın bir tescilidir. Bu söylediklerim de hiç kimseyi hedef almış değilim. Ben yıllarını futbola vermiş birisi olarak tespitimi dile getiriyorum. Maliyet dediniz; 1- Almak ayrı bir maliyettir. 2-Göndermek ayrı bir maliyettir. 3- Yeni transfer ayrı bir maliyettir. Bu vesile ile tüm Fatsalı hemşerilerime saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum. Hiçbir parti, kişi, kurum ve kuruluş gözetmeksizin; Daha yaşanabilir bir Fatsa için hep beraber el ele vermeliyiz.

Yeni Haber: Sayın Küçükali sorularımıza verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Alpaslan Küçükali: Bana bu fırsatı verdiğiniz için ben size teşekkür ediyorum. apasln8-1-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde