16 Mayıs 2024

“2014 Yılında Dikkatli Olunmalı”

  • PDF

feyz8-1-2014Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi 2013 yılını değerlendirerek; “ticaret erbabları 2014 yılında fevri kararlar vermemelidir” dedi.

2014 yılının herşeyden önce seçim yılı olduğunu ifade eden Ali Feyzi; 2014 yılında borçlanırken ve yatırım yaparken dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Ali Feyzi gazetemize yaptığı özel açıklamada: “2013 yılını acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle geride bıraktık. Ülkemiz, Ordu’muz ve Fatsa’mız için 2013 iyi geçen bir yıl oldu. Ordu’muz büyükşehir oldu. Artık herkesin isteklerini ve taleplerini sunabileceği 2 tane belediye başkanı olacak. Bir tane ilçe belediye başkanı, bir tane büyükşehir belediye başkanı. Bu durum Ordu’muz için 2013 yılında gerçekleşmiş güzel bir gelişmedir. 2013 yılında sevdiğimiz dostlarımızı ve arkadaşlarımızı kaybettik bu açıdan üzücü ve buruk bir yıl geçirmiş olduk. Şuan da 2014 yılının başındayız. Bu yılı beklentilerin karmaşık olduğu bir yıl olarak düşünüyorum. 2014 ülkemiz için herşeyden önce bir seçim yılı. Dolayısıyla ekonomik dalgalanmaların olabileceği bir yıl. Ben buradan ticaret erbablarına, tasarruf sahiplerine 2014 yılında çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Son günlerde ki dövizde ki hareketlenmeler ve borsadaki dalgalanmalar herkes tarafından görülmektedir. Bu yüzden borçlanırken, iş ve ticaret yaparken yanlış kararlar vermemek gerekir. Büyük ticari işlere girilmemesi gereken bir yıl. O yüzden herkesin ticari ilişkilerinde dikkatli olmasını tavsiye ediyorum” dedi.

“ Fındığın akıbetini rekolte belirleyecek”

Fındığın mevcut durumunu değerlendiren Ali Feyzi: “01.09.2013 ile 31.12.2013 yılı arasında 108 bin 505 ton iç fındık ihracatı gerçekleşmiştir. Bu bizim tahmin ettiğimiz rakamların üzerinde bir rakamdır. Fındık için güzel bir gelişmedir. Biz bu rakamı 100 bin ton olarak öngörüyorduk fakat 108 bin 505 ton fındık ihraçatı geçekleşerek beklentilerimizin üzerinde rakamlar ortaya çıkmıştır. Bu durumun fındık fiyatlarına ilerleyen günlerde olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyorum. 2014 yılının nisan ve mayıs ayında belirlenecek olan rekolte tahminleri önümüzde ki günlerde fındık fiyatlarının kaderini belirleyecektir. Hem elde ki mahsülün hem dalda ki mahsülün akıbetini nisan ve mayıs aylarında ki fındık doğumları belirleyecektir. İnşallah orta seviyede bir fındık doğumu olur ve fındık fiyatlarıda bugün ki fiyatların daha üzerinde olur. Nisan ve mayıs aylarına kadar bir panik havası estirilmez ise fındık fiyatının daha iyi olacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde