16 Mayıs 2024

Cüceloğlu, İş Yerinde Biz Bilinci’ni Anlattı

  • PDF

ccel8-1-2014Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonu ile Fatsa’ya gelen Psikolog ve İletişim Psikolojisi Uzmanı Doğan Cüceloğlu, “İş Yerinde Biz Bilinci” konulu konferansı ile güncel hayatta karşılanan meselelerin çözümüyle ilgili önemli ipuçları verdi. Akademik çalışmaları, kitapları ve televizyon programlarıyla geniş bir izleyici kitlesinin ilgisini çeken Doğan Cüceloğlu, Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda konferans verdi. Cüceloğlu, keyifli sohbetiyle ilgi odağı olurken, programa Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, Belediye Başkan Yardımcımız Bülent Yücetepe, Jandarma Komutanı Halit Gülten, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı ve davetliler katıldı. "Çocuğunuzu Utandırmayın" Konferansta özellikle doğru çocuk yetiştirmenin önemine dikkat çeken Cüceloğlu, 'Çocuklar iliklerine kadar utandırılarak yetiştiriliyor' diyerek, anne babanın çocuğa karşı ilgili olması gerektiğinin altını çizdi. İletişim uzmanı, çocukların ait olmak ve birey olmak arasındaki dengenin kurularak yetiştirilmesine vurgu yaparak, konuyla ilgili şunları söyledi: "Çocuklar aile içerisinde önemsenmek, güvenilir olmak ister. Ufak yaşlarda çocuğunuzu önemsediğinizi belirtmezseniz üniversite çağına geldiğinde, kendisine değer veren herhangi bir ideolojik akıma saplanır ve onu kaybedebilirsiniz. Aynı şekilde özgüven de bir insan için çok önemlidir. Ona sorumluluklar verin, başarısız olursa azarlamayın. Niçin başarısız olduğunu görmesine yardımcı olun ve başarıya giden yolda başarısızlıkların olduğunu öğretin. Ona sevilmeye değer olduğu göstermeniz de zaman ve emekle anlaşılır, unutmayın." Dedi.
Doğan Cüceloğlu konuşmasını tamamladıktan sonra seyircilerin sorularını da cevaplandırdı.
Programın sonunda Doğan Cüceloğlu’na Kaymakam Bekir Atmaca plaket Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ise çiçek takdim etti.
Cüceloğlu programını tamamladıktan sonra çok sayıda dinleyicisiyle hatıra fotoğrafı çektirip kitap imzaladı.dgnc8-1-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde