16 Mayıs 2024

“Hedefimiz Emlakçılar Odası Olmak”

  • PDF

emlak31-12-2013Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Fatsa Emlakçılar Derneği Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimle Dernek Başkanı Mehmet Onmuş güven tazeledi ve tekrardan başkan seçildi.

Gazetemizi ziyaret eden Emlakçılar Derneği Başkanı Onmuş ve yönetim kurulu üyeleri; “ilerleyen günlerde derneğimizin adını 'Karadeniz Emlakçılar Odası' olarak değiştirmeyi hedefliyoruz” dediler.

“Daha Aktif Olacağız”
Ziyaret kapsamında konuşan Emlakçılar Derneği Basın Sözcüsü Hacı Yelkovancı, şunları söyledi: "Yeni dönemde başkanımıza hayırlı uğurlu olsun diyoruz. İnşallah Allah utandırmaz. Dernek ile oda arasında ister istemez farklar var. Biraz daha kurumsallaşma anlamında yani çalışma sistemi anlamında zorluklar çekiyoruz. Varlığımızı kabul etme anlamında ister istemez zorluklar yaşıyoruz. Yeni yönetimde başkanımızın da yönetimdeki arkadaşlarımızın da izinlerini alarak daha aktif olalım istedik.

"Fatsa Emlakçılar Odası Olarak Faaliyet Gösterecekti”
Derneği bir seneye getiren ağabeylerimiz, büyüklerimiz, babam İsmet Yıldız kurarken ne zorluklar çekti sizler de bilirsiniz. Oda anlamında on iki tane üyemiz eksikmiş. O zamanlar biz yoktuk oda anlamında bu derneği odaya çevirme anlamında on iki tane üyeden dolayı Fatsa Emlakçılar Derneği olarak kalıyor. Yoksa Ordu'da Fatsa Emlakçılar Odası olarak faaliyet gösterecekti. Tabiî ki burada karşı karşıya gelen insanlar da oldu. Buna karşı çıkan insanlar da oldu. İster istemez bu zorluklarda buralara kadar gelindi. İnşallah sistemsel olarak çalışmakta beraberlik anlamında hedefler arasındadır. Hep beraber aynı sistem çerçevesinde hizmet verirsek burada elemeler daha iyi olacak. Tercihler daha iyi olacak. Kalite ön plâna çıkacak çünkü diğer arkadaşımızın hizmet anlayışıyla bizimki aynı seviyede olduğu zaman bu sefer hizmetler yarışacak.

"Hep Beraber İyi İşler Yapacağız”
Başkanımız da sağ olsun bizi ve derneğimizi en iyi noktalarda temsil etti. Dediği gibi çatlak sesler olabilir. Bizim verecek hiçbir hesabımız yok. Millete hizmet anlamında yanlışlarımız olabilir. Herkese yanlışlar olabilir. Ticaret yapıyoruz. Ticaretin Türkiye'de emlâk, inşaat, turizm bunlar bir lokomotif bunların bir tanesi koptuğu zaman ülkenin halini hepimiz geçmişlerde görmüşüzdür. Bizde bu lokomotifin bir tanesini temsilen bir dernek çatısı altında bulunduk. İnşallah Allah utandırmaz. Hep beraber yeni yönetimle daha iyi işler başaracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Yönetimimize Yeni Arkadaşlar Geldi"
Fatsa Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Onmuş, "Bu görevi iki dönemdir bize verdiler. Herkesi tek tek gezdim ve istişare ettik. Dedim ki, 'arkadaşlar, bu iki dönemi ben yaptım, Allah hepinizden razı olsun. Üçüncü dönemde de bir arkadaşımız bundan sonra o bayrağı taşısın' dedim. Hepsiyle tek tek bu anlamda görüştük. Kendilerini hepsini gezdikten sonra şöyle bir tepki aldım. Başkanım bu işi senden daha iyi yapan olmadığı için bu işi yine sizin yapmanızı istiyoruz dediler. Ama tabi çatlak sesler oldu. Hatta bir arkadaşımız aday olacaktı, sonradan çark etti. Onu da biz işini eski yönetimle yeni yönetimi değiştirdik. Yönetimimize yeni arkadaşlarımız geldi.

"Bu göreve tekrar lâyık gördüler"
Tabiî ki yönetimde olup da şehir dışına iş yapmaya giden oldu. Onları da yönetimden ekarte ettik. Yeni arkadaşlarımızı aldık. İnşallah bundan sonraki süreçlerde beraber hatasıyla, doğruluğuyla, yanlışlığıyla bu işi bir dönem daha götürmeyi düşünüyoruz. Ondan sonra peşimizden arkadaşlarımız geliyor. Allah'ın gençler size devredeceğiz. Ben arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yönetim üyelerimize, yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Beni bu göreve tekrar lâyık gördüler. Allah hepsinden razı olsun. Tabiî ki idealcilik çok zordur. Sivil toplum kuruluşları gerçekten çok zordur.

"Hedefimiz Karadeniz Emlakçılar Odası Olmak "
Protokolde olacaksın, olmadığın zaman eksikliğin oluyor. Ama biz bunu gerçekten Fatsa'da emlakçılar derneği varmış diye biz bunu var ettik. Bundan sonra da var edeceğiz. Bundan sonra sesimiz daha gür çıkacak. Rahatsız olanlar da varsa olsunlar. Biz Allah'ın izniyle bundan sonraki süreçlerde daha düzgün bir şekilde, daha iyi bir şekilde çalışacağız. Yani derneğimizi nasıl iyi bir yere getiririz, bu anlamda inşallah yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bu işlerde mücadelemizi yapacağız. Ben teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Şimdi Hacı kardeşimin de beyan ettiği gibi biz, Allah nasip ederse ilerleyen tarihlerde derneğimizin adını 'Karadeniz Emlakçılar Odası' olarak değiştirmeyi düşünüyoruz. Bu bizim Hedefimiz. Tabiî ki biz sadece emlakçılar olarak değil, diğer esnaf kardeşlerimizden derneğimizi oda yapmak için bu manada bir çalışmalar yürüteceğiz. Allah bizi utandırmaz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Fatsa Emlakçılar Derneği Y. Kurulu

Mehmet Onmuş – Başkan

Hacı Yelkovancı – Basın Danışmanı

Tolga Yıldız

M.Ali Ergin

Birol Torgan

Hüsam Türk

İrfan Topcuoğlu

Agah Murat Akdenizmhmt31-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde