16 Mayıs 2024

CHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi Birol TUTKAN’dan soru önergesi

  • PDF

brol31-12-2013Konu : Soru Önergesi Yanıtı Hk.

                                                               BELEDİYE   BAŞKANLIĞINA                                                                              

                                                                                                            FATSA

                         MAKAM ARACI ALIMI, ASFALT YOL YAPIMI BİRİM FİYATI , SÖKÜLEN TAŞLAR   VE

      YAKILDIĞI İDDİA EDİLEN SU SAATİ HAKKINDA BELEDİYE BAŞKANI SAYIN HÜSEYİN ANLAYAN'IN

                         YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMA   HAKKINDA SORU ÖNERGESİ.

           1- 2010 yılı içersinde 160 bin TL.sına alınan AUDİ A 6 marka binek tipi Belediye Başkanlığı Makam aracı ile ilgili olarak 17/12/2013 tarihinde tarafınızca yazılı olarak vermiş olduğunuz yanıtta, Denetim yapan Müfettişlerin , aracın Bütçe Kanunu Hükümlerine aykırı olarak alındığı ve fazladan ödenen 118.894.00 TL.sının kamu zararına yol açması nedeniyle geri ödenmesine yoksa yasal işlemlere başlayacaklarını ifade etmişsiniz.İlgi yazınızda, Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN olarak işlemler başlamadan ,söz konusu parayı 19/11/2011 tarihinde Fatsa Belediyesi hesabına yatırdığınızı belirtmektesiniz.

                   Sayın Başkan,

         Hakkınızda herhangi bir işlem başlamadan , söz konusu olan ve kamu zararı olarak görülen 118.894.00 TL.sı tarafınızca Belediyeye ödendiğini ifade ettiğinize göre, Makam Aracı, sizin şahsi mülkiyetinize mi geçmiştir? Şahsi malınız oldu ise, araç 2 yıldır resmi plakası ile birlikte niçin Fatsa Belediyesinin kapısında durmaktadır? Yoksa aracı Belediyeye hibe mi ettiniz? Bütün bunlar olmadıysa,bu kadar büyük bir parayı cebinizden ödemenizin sebebi nedir? İlgi yazınızda bu konulara yönelik bir açıklama yapılmamıştır.

               2- Asfalt yol yapım birim fiyatı ve sökülen taşlarla ilgili olarak sorduğum ve ancak 105 gün sonra verdiğiniz yanıtta, Fatsa Belediyesinin üretmiş olduğu asfalt birim fiyatının, nakliye,serme,sıkıştırma ve Kdv. dahil 150.28 TL.sına mal olduğu,sökülen taşların depoya kaldırıldığı ve asfalt yol yapımı katkı payı için halktan para toplanmasının gündemlerinde olmadığı belirtilmektedir. Asfalt yol yapım birim fiyatı ile ilgili olarak, Karayolları Genel Müdürlüğünün 2013 yılı için belirlemiş olduğu asfalt birim fiyatının 35.00 TL.olduğu Müdürlüğün internet sitesinde görülmektedir. Ayrıca Ordu Belediyesinin Asfalt birim fiyatının da 50.00 TL. civarında olduğu bilinmektedir. Asfalt yol için nakliye, serme ve sıkıştırma işi için çalışan araçlar Fatsa Belediyesine ait olduğuna göre, Fatsa da asfalt birim fiyatı niçin 150.28 TL.çıkmaktadır. Yukarıda belirtilen diğer fiyat örneklerinden 3-4 kat daha fazla bir fiyat Kamuyu ,dolayısıyla Halkımızı zarara uğratmış olmuyor mu? Sayın Başkan , Asfalt yol yapımı ile ilgili bu yüksek maliyetin sebebi nedir?

                  3 - Kentimizde bulunan bir işyerinin, kullanmış olduğu 4870 metreküp su bedelini zamanında ödemediği, ödememek içinde su saatinin yakıldığı hakkında iddialar olduğu konusunda yine 105 gün sonra vermiş olduğunuz yanıtta,21.827.34 TL.tutarında bir tahakkuk olduğu borcun silinmediği ve su saatinin dış etkilerden dolayı okunamaz durumda olduğunu Ordu İli Sanayi ve

                                                                                2

       Teknoloji Müdürlüğünün 18/09/2013 tarihli raporuyla (konu ile ilgili vermiş olduğum soru önergesinden 15 gün sonra) belirlendiğini ifade etmektesiniz. Raporun verildiği tarihte söz konusu olan iş yeri kapanmış durumda idi. Borç karşılığı tahakkuk eden 21.827.34 TL.sının Belediyeye ödenip ödenmediği, ilgi yazınızda açıkça belirtilmemiştir. Sayın Başkan, Eğer ödeme yapılmadıysa,kapanmış olan işyerinden bu borcu nasıl tahsil edeceksiniz?

Soru önergeleriyle sormuş olduğum sorulara vermiş olduğunuz 17/12/2013 tarihli yazılı yanıtlar açık ,net ve doyurucu değildir. Bunun gerekçeleri yukarıda sıralanmış ve sorular, tekrar yeni bir soru haline dönüşmüştür.

Yukarıda dile getirilen belirsizliklere açıklık getirmeniz için şahsımın ve değerli halkımızın, yazılı olarak aydınlatılmasını önemle arz ve rica ederim.                          

Birol   TUTKAN

CHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde