16 Mayıs 2024

“Mühim olan Fatsa’nın kazanmasıdır”

  • PDF

sha25-12-2013Uzun yıllar Doğru Yol Partisinde aktif politika yapan ve şu an Demokrat Parti Merkez Karar Kurulu üyesi olan Süha Topaloğlu; gündemdeki yerel ve genel siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Gazetemizi ziyareti sırasında sorularımızı yanıtlayan Süha Topaloğlu “Fatsa Belediye Başkanlığı için bana da adaylık teklifi yapılmıştı” dedi.

“Muhim olan Fatsa’nın kazanmasıdır. Fatsa’da çıtayı kim yükseltecekse gönlümüz onun kazanmasından yanadır” diyen Topaloğlu, “Ulvi Suvarioğlu’nun geleceğine ihtimal vermiyordum, o sıralar CHP bana da adaylık teklifi yapmıştı. Eğer Ulvi Suvarioğlu’nun Fatsa CHP Belediye Başkan adaylığı kesinleşirse; Fatsa için seçimin daha renkli ve kaliteli geçeceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Topaloğlu, 17 Aralık büyük rüşvet operasyonu ile ilgili “Benim şahsi beklentim “Yolsuzluk ve Rüşvet” operasyonunda adı geçen bakanların istifa edip görevlerine son verilmesiydi” vurgusu yaptı.

2007 milletvekili seçiminden sonra siyasi yaşamıma Demokrat Parti çatısı altında devam etmekteyim diyen Topaloğlu, “Siyaset yapmıyor gibi gözüküyoruz ama şuanda Demokrat Parti Merkez Karar Kurulu üyesiyim. Siyasi çizgimizi değiştirmeden Demokrat Parti adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gönlümüz partimizin tekrardan Türkiye çapında hakettiği seviyeye yükselmesinden yanadır. Bunun da bir gün olacağına inancımız tamdır. Siyasetin merkez sağını temsil eden bir partiyiz. Tekrardan partimizin şahlanacağı günleri bekliyoruz” dedi.

Yerel seçim sürecini yorumlayan Süha Topaloğlu; “Biz kurumsal olarak siyasi bir partiyi destekleme durumunda değiliz. Partimiz yerel seçimde aday göstermediği müddetçe; bizim parti mensuplarımız kendisine yakın olan herhangi bir siyasi partiyi destekeleyecektir” şeklinde konuştu.

“Ulvi Süvarioğlu’nu destekleyeceğiniz yerel basında yer aldı” sorumuz üzerine “Ulvi Suvarioğlu’nun geleceğine ihtimal vermiyordum, o sıralar CHP bana da adaylık teklif yapmıştı. Eğer Ulvi Suvarioğlu’nun Fatsa CHP Belediye Başkan adaylığı kesinleşirse; Fatsa için seçimin daha renkli ve kaliteli geçeceğine inanıyorum. Kaliteli bir seçim süreci yaşarız diye düşünüyorum. Muhim olan Fatsa’nın kazanmasıdır. Fatsa’da çıtayı kim yükseltecekse gönlümüz onun kazanmasından yanadır. Ulvi Bey’in de bu çıtayı yükselteceğine inandığım için destekleyeceğimi söylemiştim. Şimdi icraat zamanıdır” beyanında bulundu.

Türkiye gündemi hakkında da görüşlerini belirten Süha Topaloğlu; “Son günlerde ülkemiz adına hiç hoş olmayan şeyler yaşanıyor. Benim şahsi beklentim “Yolsuzluk ve Rüşvet” operasyonunda adı geçen bakanların istifa edip görevlerine son verilmesiydi. Türkiye’nin de beklediği buydu. Türkiye de yasama, yürütme, yargı birbirinden bağımsızdır. Bu yaşanan rüşvet operasyonu hadisesinden sonra; üç ana organın da birbirine karıştığı görülüyor. Benim vatandaş olarak beklentim; sürecin bağımsız ve gölgesiz işlemesidir. Burada Başbakana düşen, ilgili bakanların istifasını isteyip, görevlerinden el çektirmesi olmalıydı. Soruşturmanın selameti açısından yargıya ve güvenlik güçlerine rahatlık sağlamalıydı. Ortada delilleriyle meydana çıkmış hadiseler var. Bu hadiselerin objektif olarak sonuca varması ve toplumun vicdanını rahatlatmak adına karar mekanizmalarına müdahele edilmemelidir” dedi.suha25-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde