16 Mayıs 2024

“Bilgisiz kişi veya kurumlar başarılı olamaz”

  • PDF

ykp25-12-2013AK Parti Fatsa Belediye Başkan Aday adayı Yakup Yeşiltaş, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin sadece Fatsa’ya katkısının ekonomik olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederek, eğitime yaptığı katkıları da anlattı.

Yeşiltaş: “Deniz Bilimleri Fakültesi, Fatsa’da olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Burada okuyan üniversite öğrencilerinin, Fatsa’ya sağlayacağı katkı, sadece yapacakları maddi harcamayla değerlendirilmemeli. Eğer bu şekilde değerlendirilirse; Fatsa’nın ekonomisi bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da o oranda canlanacak demektir. Üniversite öğrencilerine “müşteri” gözüyle bakmak ve Fatsa ve yöresinin kalkınmasına sağlayacağı katkıyı sadece bu açıdan değerlendirmek doğru olmasa gerek” dedi.

“Ciddi bir değişiklik getirmez”

Öğrencilerin yaptıkları harcamanın azımsanamayacağını ancak Fatsa ekonomisine de sınıf atlatmayacağını belirten Yeşiltaş: “Üniversite öğrencilerinin, Fatsa da yaptıkları harcama, elbette yabana atılacak bir katkı olmayabilir ama Fatsa’nın gelişmesine, sınıf atlamasına, katkı sağlayacağı görüşünde değilim. Piyasada nakit para dönmesini ve ticarî hareketliliği olabilir ama Fatsa’nın genel ekonomik yapısında ciddi bir değişiklik getirmeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Satın alacak değil”

Yeşiltaş son olarak: “Çünkü Fatsa, ancak üretim yaparak kalkınır. Üretim, sadece sanayi ürünleri üretmekten ibaret değildir. Üniversite’nin Fatsa ya sağlayacağı en büyük katkı, bilgi üretmektir. Bu bilgi, üretimin, hangi alanlarda, ne şekilde yapılabileceğini, gösteren bilgidir. Bir örnek vermek gerekirse; üniversite, çiftçilerden fındık, mısır, kivi veya o bölgede üretilen ürünlerden satın alacak değildir. Çiftçilerin olsun esnafın olsun hangi yöntemleri ve hangi araçları kullanmaları hâlinde daha fazla verim elde edebileceklerini araştırır, elde ettiği bilgileri de, Belediye ilgili devlet kurumları ya da sivil toplum kuruluşlarının vasıtasıyla aktarılabilinir.

“Bilgisizlik başarıya götürmez”

Üniversite, malını satamayan bir esnafın malını alıp pazara götürmez; ama ona o malı nasıl pazarlayabileceğinin yollarını gösterecek bilgiyi üretir. Üniversite, darphane değil ilim yuvasıdır, bilgi üretir. İnsanlara bilimsel düşünmeyi öğretir. Bilgisiz kişi veya kurumların başarılı olacağına inanmıyorum. Çünkü günümüzde bilginin bir güç olduğu, bilimsel bilgiyi üreten toplumların refah düzeylerinin yüksek olduğunu düşünüyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde