16 Mayıs 2024

FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik: “Kursa Başvuru İçin Ücret Ödemeyin”

  • PDF

fagad25-12-2013Fatsa Genç İşadamları Derneği’nin (FAGİAD) açtığı “Genç Girişimciler” kursuna başvurmak için para ödenmesi gerektiği yolunda çıkan haberlerin asılsız olduğu bildirildi.
İnternetten form alarak yapılan başvurular sırasında para istendiği yönünde çıkan haberler üzerine FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik, kursiyer adaylarını uyaran bir açıklama yaptı. Yedincisini açacakları girişimcilik kurslarında bu güne kadar ücret alınmadığına dikkat çeken Serkan Erdik, bundan sonra da hiçbir ücret alınmayacağını söyledi. Bu tür asılsız haberlerin nasıl çıktığını bilmediğini ifade eden Erdik, “Kursa başvuru yapan vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Biz dernek olarak bu güne kadar böyle bir ücret talep etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Talep eden olursa da hiçbir vatandaşımız bu tür ödemeler yapmasın. Hiçbir gerekçeyle başvuru ücreti alınamaz. Bunu kimin ya da kimlerin yaptığını bilmiyorum. Bildiğimiz tek şey, her hangi bir gerekçeyle de olsa ücret ödenmeyeceğidir. İnsanımıza iş kapısı ve imkan sunmaya çalışırken, bu tür söylentilerin çıkmış olması ve birilerinin bu durumdan istifade etme ihtimali bizi son derece üzmüştür” dedi.
Öte yandan kursa katılanların, kuracakları iş kapsamında 30 bin TL hibe destek alabileceğini hatırlatan Serkan Erdik, “Bu kursların yedincisini yapmaya hazırlanıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kültür Sarayı’nda yapılacak girişimcilik kurslarına başvurular devam etmektedir. İlgiden memnun olduğumuzu söyleyebilirim. Fakat tekrar hatırlatmak isterim ki hiçbir vatandaşımız, başvuru bahanesiyle kendilerinden talep edilen herhangi bir ücreti ödemesin. Çünkü böyle bir uygulama asla yoktur” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde