16 Mayıs 2024

İlçemizde Okul Servis Şoförlerine Seminer Verildi

  • PDF

tsml25-12-2013İlçemizde öğrenci taşıma işini gerçekleştiren taşıma şoförlerine, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu başkanlığında, Taşımalı Eğitim Bölüm Şefi Güldane Ceket, İlçe Emniyet Müdürlüğünden Polis Memuru Gültekin Volkan, İlçe Jandarma Komutanlığından Jandarma Uzman Çavuş Cem Çopur ve Toplum Sağlığı Merkezinden bir Sağlık Memuru ve servis şoförlerinin katılımıyla 17 Aralık 2013 tarihinde Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi konferans salonunda seminer verildi.

Seminerde taşıma şoförlerine dikkat edecekleri hususlar hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu, “Siz şoförler de eğitimin bir parçasısınız, öğrencilere karşı tavır ve davranışlarınızda daha dikkatli olmalısınız. Konuşmalarınızda küfür ve argoya yer vermeyeceğinizi biliyorum. Neticede onlar sizlerin de evlatları sayılır bunu unutmayın ve davranışlarınızı ona göre yapın. Taşıtlarınızın eksiklerini geciktirmedin yapın. Günü geçmeden muayene ve sigortalarınızı zamanında yaptırınız. Kesinlikle yolcu almayınız taşıtlarda asla sigara içmeyiniz” dedi.

Taşıma şoförlerinin tamamına yakınının katıldığı seminerde taşıtlarda aranacak şartlar, taşımacılığın yükümlülüğü, trafikte uyulması gereken kurallar, taşıma yapan şoförlerin öğrencilere nasıl davranmaları ve ilkyardım konusunda bilgiler verildi.

Seminerde ayrıca cezai ve hukuki hükmümler ile taşıyıcı firma veya şahısların uyması gereken şartlar, okul servis araçlarında bulunması gereken özellikler ve araçlara sivil alınmaması ve kılık kıyafete dikkat edilmesi hususlarında da bilgilendirme yapıldı.

Köylerde ve mahallelerde öğrencilere toplanma merkezi belirlenmesi, araç iniş ve binişlerde öğrencilere nezaret edilmesi, araç değişikliğinde yapılacak işlemler ile öğrencilerin zamanında getirilip götürülmesi konuları da görüşüldü.

Bilgilendirme seminerinde yetkililer taşıma şoförlerine de söz hakkı vererek onların talep ve isteklerini de dinlediler.tsm25-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde