16 Mayıs 2024

Niyetin bozuksa, geçmiş ola

  • PDF

Her ne olursa olsun çark dönüyor.

Siz ne kadar olumsuzluklara karşıyız deseniz de içerideki kan emiciler düzenlerini yeniden kurup kemirmeye devam ediyorlar.

Dün yapılan operasyonlarda da ortaya çıktı ki; merkezi ve yerel tüm kamu kuruluşlarında bir rüşvet ve yolsuzluk çarkı döndüğü anlaşılıyor. Bazı bakanlıklarda kamu arazileri yolsuzlukları, TOKİ eliyle verilen işlerde ihale yolsuzlukları, yerel yönetimlerce bir çok sit alanlarının belediye meclis kararlarıyla alınıp satılması, içeriden dışarıya, dışarıdan içeriye geyrimeşru yollardan giren çıkan yasal olmayan emtialar...

Demek ki; her dönemin, her iktidarın, her bakanlığın, her belediyenin, her kamu kuruluşunun bir rüşvet ve yolsuzluk grubu var! Bu gruplar kimler? İşte ortada, iktidara yakın olanlar ve onların işbirlikçisi iş adamları. Zaten geçmişten günümüze her iktidarın bir hortumcusu bulunuyor. Dün yapılan operasyonlarda da görüyoruz ki; bakan çocukları, kamu görevlileri, belediye başkanları, Halk Bankası Genel Müdürü, iş adamları gözaltına alınıyor.

Rüşvet ve yolsuzluk çarkı siz ne derseniz deyin, çarklarını döndürüyor - gemisini yüzdürüyor.

Bakınız; dünkü gündem birden yerini başka bir gündeme bıraktı.

Bu gün yolsuzlukları tartışıyoruz.

İster istemez akla şu geliyor...

Bir yerlerden düğmeye mi basıldı?

Hakan Şükür’ün bir gün önce istifa etmesi de bu operasyonla eş güdümlü mü?

Aslında bu ülkede en büyük tehlikenin rüşvet ve yolsuzluk olduğu anlaşılmalı. Kamu kaynaklarının hortumlandığı bilinmeli.

Daha bir hafta öncesinde en yakınımızda Ünye Belediyesinde dönen dümenleri, işine son verilen başkanlık özel kalem müdürü olan şahsın ağzından dinlemedik mi? Yolsuzluk çarkının nasıl döndürüldüğünü dinlemedik mi? Çiçek parası, böcek parası, çay parası, pasta parası, sporculara hediye parası, Ünyespor’a verilen desteklerin kişisel ranta dönüştürülmesi... Tüm bunlar özel kalem müdürünün ağzından internet sitelerinde dolaşmıyor mu?

Demek ki; haksız kazancın dini - imanı olmuyor. Niyetin bozuksa, geçmiş ola. Bu tür niyeti bozukların toplum içinde yüzü bile kızarmaz. Ar perdesi düşmüştür çünkü onların...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde