16 Mayıs 2024

“Fatsa halkına soruyorum”

  • PDF

bask18-12-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulundu.

Gazetemiz ofisine ziyarette bulunan Anlayan; gazetemiz sahibi Yavuz Selim ESER’le 1,5 saatlik görüşmesinde, ilçe adaylarının en erken yılbaşı, olmazsa ocak ayının ilk yarısında açıklanacağını belirtti.

Başkan Anlayan, Başbakanın geleceğinden, aday adaylık sürecinin devam ettiğine dair beyanlarda bulundu.

Anlayan “21 Aralık Cumartesi günü Saat: 13.00’da Hükümet Konağı önünde Sayın Başbakanımız halka hitap edecek ve güzel bir miting olacak. Öncelikle bütün hemşerilerimizi hükümet konağının önüne davet ediyorum. Hemşerilerimiz Sayın Başbakanımızı bağrına basacaktır. Buna olan inancım tamdır. Aynı gün Ordu’da ve Ünye’de de mitingler olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı alanlara bekliyoruz.” dedi.

Aday belirlemelerinin yılbaşını bulacağını açıklayan Anlayan, “Aday adaylığı sürecimiz devam ediyor. İlçe adayları genel merkezce görüşülmüş ve karara bağlanmış değildir. Bundan sonraki süreçte kamuoyu yoklamaları yapılmaya devam ediyor. Adayların açıklanması için en erken tarih yılbaşıdır. Ocak ayının ilk haftasına bile sarkabilir. Bu bağlamda hemşerilerimizin beklenti ve heycanlarını anlıyorum ama süreç böyle devam ediyor. Kamuoyunda çok spekülasyonlar dönüyor. Partimizden ve Başbakanımızdan resmi açıklama yapılmadıkça; adaylık konusunda kamuoyumuz hiçbirşeye itimat etmesin çünkü süreç devam ediyor” şeklinde konuştu.

Şimdiye kadar bir takım teşkilat yoklamaları, kamuoyu anketleri, parti içi istihbarat çalışmaları yapıldı diyen Anlayan; “Bu raporlar üst komisyona sunulacak ve başbakanımız tarafından ilçe adayları açıklanacaktır. Ben inanıyorum ki partimiz; Fatsa adına en iyi neticeyi alacak adayı belirleyecektir. Bu Fatsa içinde Türkiye içinde böyledir. Burada bizim amacımız hem partimizin hem Fatsamızın kazanmasıdır. Bizler günlük işimize bakarak bu süreci en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Diğer aday adaylarımızla birlikte küskünlük ve dargınlık olmadan bu süreci birlikte götürüyoruz. Ben açıklanacak neticenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Geçen hafta gazetemizde yayınlanan Bilal Can Yahşi adlı vatandaşın ilanıyla alakalı açıklama yapan Başkan Anlayan; ”Belediyede istediği işi olmayan herkes gazetelerde ilan vermeye başladı. Bu ilçemizde gelenek haline geldi. Herkes düşüncelerini özgürce açıklayabilir. Bundan rahatsızlık duymayız. Özellikle şunu söylemek istiyorum; belediyeden talep edilen işlerin hukuki olması gerekir, hukuka uygunluk esas olmak üzere yapılacak olan işin şehircilik esasına da uygun olması gerekir. Biz belediye meclisi olarak bu şekilde çalışmaktayız. Bu zamana kadar belediye meclisimiz hukuka uygun, yetkisi dahilinde çok karara imza atmıştır. Her zaman şehircilik açısından uygun işleri yapmıştır. Sayın Yahşi’nin talebi de belediye meclisinde görüşülmemiştir. Bir karara bağlanmamış, kabul veya red edilmemiştir ama burada olayın hukuka uygunluğuna değil şehircilik açısından olabilirliğine bakmak gerekir” diye konuştu.

“Şehir merkezinde petrol istasyonu tahsisi ile ilgili talepleri vardır. Biz bu zamana kadar tüm petrol ofisi tahsislerini, karayolu güzergahındaki yollardan cephe alan işletmelere izin verdik. Bunun da karayolları yönetmenliğine uygun olup olmadığına bakılarak ve karayollarından izin alarak bunu yapmaktayız. Bu yeni gelen talep karayolu güzergahı üzerinde değil, şehir içinde ki imar yolumuzdan cephe alan bir parseldedir. Bu Fatsa’da ilktir ve kamuoyunda olabilirliği tartışılmalıdır. Bundan 5 gün önce yine bu tarz bir talep daha geldi. Yine aynı bölgede. Belediye meclisimiz geçmiş bir tarihte ‘şehir merkezine petrol istasyonu sokulmamalıdır’ kararı aldı ve o günkü müracaatları resmi olarak red etti. Ancak bu durumu Fatsa ve Fatsalılar tartışmalıdır. Ben bu durumu kamuoyuna havale ediyorum. Sizin gazetenizde ilan edildiği için ilk size ve gazeteniz aracılığı ile tüm Fatsa Kamuoyuna soruyorum. Şehir merkezinde karayolu dışında imar yolumuzdan cephe alacak bir petrol istasyonu şehir merkezine açılmalı mıdır? Eğer izin verilecekse bir yönetmelik çıkartılmalıdır. Bunu da biz kamuoyuna ve sivil toplum kuruluşlarına soracağız. Eğer vatandaşlarımız açılsın diyorsa, belediye açısından problem yoktur. Biz ondan sonra hukuka uygun bir yönetmelik hazırlarız. Bu konuyla ilgili şehir merkezine petrol istasyonu kurmak isteyenler de yasal prosedürleri yerine getirerek işletmelerini açarlar. Yönetmeliği çıkartmadan önce sivil toplum kuruluşlarına ve kamuoyuna soruyoruz; şehir merkezine imar yolundan cephe alacak petrol istasyonlarının açılmasına izin verelim mi, vermeyelim mi?“ dedi.bas18-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde