16 Mayıs 2024

“Verimli olarak değerlendirilmeyen sermaye, Güneş altında kalan buz gibi erir gider”

  • PDF

yakup18-12-2013AK Parti Fatsa Belediye Başkanı Aday Adayı Yakup Yeşiltaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Yeşiltaş: “Entelektüel değerlerin güçlü olmadığı bir toplumda, parasal kaynaklar işe yaramaz. Çünkü verimli olarak değerlendirilmeyen sermaye, yok olmaya mahkûmdur. Yani güneş altında kalan buz gibi erir gider. Yastık altında parasını saklayanlar gibi” dedi.

Entelektüel sermayenin değerlendirmesini yapan Yeşiltaş: “Bir toplumda entelektüel sermaye yetersizliği çekiliyorsa, ne kadar yeraltı ve yerüstü zenginliklerine sahip olursanız olun yoksulluktan kurtulamazsınız. Çünkü bunları işleyecek, yön verecek bilgiye sahip sosyal sermayeniz yoksa bu işler yürümez. Çünkü günümüzde en büyük sermaye ve güç bilgidir. Bilgisiz kişi veya kurumların başarılı olması çok zor. Onun için, Burada güzel olan, entelektüel sermaye ile parasal sermayenin bir kişide buluşmasıdır. Ancak çoğu kez bu iki kaynak, bir kişide olmayabilir. Genellikle entelektüel birikimi olanların parasal gücü, parasal gücü olanlarında entelektüel birikimi olmayabilir. Sinerji doğurmak için, farklı birikimlere sahip olan kişilerin, birlikte çalışarak elde edilen getiriyi paylaşması gerekir. Sahip oldukları kaynakları paylaşmasını bilmeyenler, birikimlerini zenginleştiremezler. Ellerindeki kaynakların da yok olup gitmesine engel olamazlar” diye konuştu.

Yeşiltaş, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “İster entelektüel, isterse parasal olsun, paylaşılmayan kaynakların büyüyüp gelişmesi mümkün değildir. Bizim, kültürümüzde, birlikte çalışmaya, büyük önem verilir. İster bilgi, ister ürün, isterse de hizmet olsun, üretenler, toplumun dostlarıdır, aynasıdır. Kaynaklarını, imkânlarını, olanaklarını birleştirmesini bilenler, toplumun üretim gücünü büyütürler.

Bu yüzden bütün kurum ve kuruluşlardaki başarının kaynağında parasal sermayeden daha çok entelektüel sermaye vardır. Bu belediyelerde de böyledir. Entelektüel sermaye parasal sermayeden daha güçlüdür. Çünkü parasal sermayeyi kullanan entelektüel sermayedir. Entelektüel sermayenin olmadığı yerde parasal sermaye pek işe yaramaz. Onu için bazı belediyeler parasızlıktan yakınırlar. Hâlbuki sizin paranız olsa bile, entelektüel değerleriniz, bilgiye dayalı bir yönetiminiz yoksa bu yakınmalar boşuna. Önemli olan entelektüel sermayedir. Unutulmamalıdır ki at binenin kılıç kuşananındır.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde