16 Mayıs 2024

“Ezan’da Merkezi Sistem Son Buluyor”

  • PDF

ezn18-12-2013Fatsa İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri Kültür Sarayında bir araya geldi. 
İlçe Müftüsü Hüseyin Can, her ay düzenledikleri toplantıların önemine dikkat çekerek: "Din hizmetini daha güzel yapmak için arkadaşlarla olan bağlantımızı koparmamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla da bununda faydasını görüyoruz." dedi.
"Bunun faydasını görüyoruz"
Müftü Hüseyin Can, şöyle devam etti:" Biz bu programlarımıza aylık mutat toplantı diyoruz. Her ay bir araya geliriz. Bir ay içerisinde yaptıklarımızı değerlendiriyoruz. Bir sonraki ay için ne yapmamız gerekiyorsa ve bu noktada ilden aldığımız talimatları arkadaşlarımıza iletiyoruz. Arkadaşlarımızda bunları değerlendirerek hayata geçiriyor. Her ay için yapılan toplantının amacı yapılan programlara göre değişiyor. Değiştiği içinde arkadaşlarla bu programları görüşüyoruz. Aynı zamanda bir araya gelmiş oluyoruz. Sıkıntısı olan arkadaşlar geliyorlar ve o konularla bizimle görüşüyorlar. Bizzat onlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ayrıca din hizmetini daha güzel yapmak için arkadaşlarla olan bağlantımızı koparmamaya çalışıyoruz. Bununda faydasını görüyoruz." şeklinde konuştu.
"Önceden merkezi sistemden okunuyordu"
Müftü Can, ezanların merkezi sistemle okunmasıyla ilgili şu ifadeleri kaydetti: "Ezanlar önceden merkezi sistemden okunuyordu. Ancak yeni gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Yılmaz hocamızın bir sene önceden vermiş olduğu talimat gereği tekrar adam merkeziyetçiliğine yani ezanların yerinden okunması istenmiştir. Bizde bunu yavaş yavaş hayata geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra tamamen adam merkeziyetçiliğine geçilmiş olacaktır." diye konuştu.ezan18-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde