16 Mayıs 2024

Hilmi Güler’e Yeni Görev

  • PDF

hilmi18-12-2013 Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı M. Hilmi Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye ile Japonya ortaklığında kurulacak olan ‘Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Değerlendirme Kurulu Üyeliğine’ atandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe arasında 30 Ekim 2013 günü imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti arasında nükleer enerji, bilim ve teknoloji alanında işbirliğine dair bildirge imzalandı.

Bildirge doğrultusunda nükleer enerji alanında uzmanların eğitilmesi de dahil olmak üzere iki ülke arasındaki eğitim alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye'de uluslararası niteliklere haiz bir bilim ve teknoloji üniversitesi kurulması hususunda fikir birliğine varılmıştı. Bu fikir doğrultusunda ‘Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ kurulması kararı alındı. Bu amaçla Türk ve Japon temsilcilerinden oluşan bir değerlendirme komiteleri oluşturuldu.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türk-Japon Üniversitesi Türkiye Değerlendirme Kurulu Üyeliğine seçildi. Güler’in de içinde bulunduğu ve akademisyenlerden oluşan Değerlendirme Kurulu üyeleri önceki gün Japonya’nın Başkenti Tokyo’ya giderek, Japon yetkililerle üniversite konusunun alt yapısı hakkında görüş alışverişlerinde bulundular.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, Japonya ile sürdürülen işbirliği çerçevesinde nükleer enerji ve diğer stratejik alanlarda sürdürülecek çalışmalarla ilgili Tokyo’da bulunduklarını belirterek, “İki ülke tarafından Türkiye'de ortaklaşa kurulacak üniversiteye ilişkin hazırlık çalışmalarını başlattık. Çalışmalar önümüzdeki dönemde ivedilikle devam edecek ve üniversite tatbiki mümkün en yakın tarihte eğitime başlayacak. Bilim ve teknik yönü güçlü bir üniversite kurulmasını hedefliyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde