16 Mayıs 2024

Belediye Konservatuvarı Yeni Yerinde Daha Çok Etkin

  • PDF

knsrvat18-12-2013Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan Konservatuvarın Kültür Sarayı’ndaki yeni yerinde çok daha etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Kültür Sarayı’nın alt kısmında yer alan Konservatuvarı ziyaret eden ve burada Konservatuvar yetkililerinden Türk halk Müziği Bölüm Şefi Avni Kaysal ve Usta öğretici Kandemir Kaytaz’dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan kurs öğrencilerini de dinleme imkanı buldu.
Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan kurstan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada konservatuarın kurs konusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, Konservatuarın özellikle Kültür Sarayı'nda yeni yerinde hizmete başladıktan sonra çok daha etkin çok daha nezih bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Avni hocamızın başkanlığında burada çok değerli çok özel ekibimiz var. Bugünde konservatuarımızda bağlama kursunu takip ettik. Bağlama kursunu veren çok değerli bir kardeşimiz Kandemir Kaytaz var. Artık bütün Türkiye tanıyor onu ama bizimle beraber çalışıyor. Hem sanatçımız hem de çocuklarımıza bağlama kursu veriyor profesyonel olarak. Bugün bağlama kursu ziyaret ettik” dedi.
“Kurslarımızda 104 Öğrencimiz Var”
Belediye konservatuvarında sadece bağlama değil mandolin, keman, bağlama, gitar ve resim kurslarının da olduğunu ifade eden Başkanımız Anlayan, “Bu kurslarımıza şuan toplam 104 öğrencimiz var. Bu 104 öğrencimiz bütün eğitim sezonu boyunca kursları devam edecekler. Her sene bu böyle devam ediyor. Burada bu konu gerçekten çok profesyonel hocalarımız kursları veriyor ve çocuklarımız gerçekten bu konuda çok iyi eğitim alıyorlar. Özellikle bir defada ifade ediyorum Kültür Sarayı’mızda konservatuar için bu mekana ayırdığımızda çok daha nezih bir mekan sağlanmış oldu. Ben Fatsa’mıza sanatsal anlamda buranın hayırlı olmasını diliyorum. Buraya çok ciddi bir katkı veriyor çünkü sanatsal hayatına şehrimizin sosyal ve kültürel hayatına çok ciddi katkısı var. Tarih çok netleşme bekle beraber önümüzde ki günlerde yine tekrar paylaşacağız Avni hocamızla beraber organize ederek inşallah 18 Ocak 2014 tarihinde Kandemir Kaytaz kardeşimiz başta olmak üzere çok değerli Fatsalı sanatçılarımızla güzel bir halk müziği konseri hazırlamayı düşünüyorum inşallah.”diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde