16 Mayıs 2024

“Fatsa’da İşsizlik yok, İş Beğenmemezlik Var”

  • PDF

tyf11-12-2013Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş Fatsa’da işsizlik sorununun olmadığını ifade etti.

Şehir merkezi içerisinde ki bazı işyerlerinde eleman aranıyor ilanı asılı ise bu Fatsa’mızda işsizliğin olmadığının göstergesidir diyen Karataş; “Her zaman ifade ettiğim üzere Fatsa’da işsizlik yok, iş beğenmemezlik var” şeklinde konuştu.

Gazetemizi ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Tayfun Karataş: “ Kimileri masa başı iş yaparken kimisi de sahada iş yapacaktır. Ben Fatsa’da işsizlik sorununun çok az yaşandığını düşünüyorum. İşkur ve kız meslek lisesiyle birlikte ortaklaşa yaptığımız bir çalışmada bunu çok rahat gözlemleyebiliyoruz. Bizde şuanda 3,4 yıl önce başlattığımız bir proje yürütüyoruz. 500 kişiyi kurslardan mezun edip istihdam sağladık. Bu noktada İşkur’un çok ciddi katkısı oldu” dedi.

“7.500 Kişiyi istihdam Etmeyi Hedefliyoruz

Önümüzde ki 10 yıllık süreçte 1.000 dönümlük alanın daha Fatsa Organize Sanayi bölgesine dahil olacağını belirten Tayfun Karataş: “Fatsa büyüyen, gelişen ve göç alan bir ilçedir. Fatsa’nın göç almasının 2 sebebi vardır; birincisi Fatsa’da okul kazanan öğrencilerin eğitimine burada devam etmesi ve insanların ekmek parası kazanmak istemeleridir. Bunun en somut örneği organize sanayi bölgesidir. Organize sanayi bölgesinde yaklaşık 2.500 civarında insan istihdam ediliyor. Bunun 1.500 tanesi çevre ilçelerden gelip göç insanlardır. Organize sanayiyi 1.000 dönüm daha büyüterek Karadeniz Bölgesinin en büyük organize sanayisi yapmayı hedefliyoruz. Bu sayede 7.500 kişilik bir istihdam artışı hedefliyoruz. Bu da iş, aş kapısı demektir ve Fatsa’nın daha fazla göç alacağının göstergesidir. Bu istihdam artışını sağlarken de İşkur ve Kız Meslek Lisesiyle birlikte hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

“2015 Yılında Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümleri Açılacak”

Fatsa’ya 2015 yılında tekstil ve moda tasarımı bölümlerinin kazandırılacağını ifade eden Tayfun Karataş: “Yatırımcıların çoğu üniversitesi mezunu eleman talep ediyorlar. Bizde üniversite mezunu eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Yönetici tarzında bant şefleri ekip başları bu işin mekteplisi olan insanlar aranıyor. Bizde bu konuda üniversite bünyesinde tekstil bölümü açmaya karar verdik ve bu konuyu rektörlüğe açtık. Rektörlüğün olumlu yaklaşımı sonucu YÖK’e başvuruldu ve YÖK ‘tende onay geldi. Fatsa’ya 2015 yılında tekstil ve moda tasarımı bölümleri açılarak 400 tane öğrenci bu bölümlerde okuma imkanı bulacak. Böylelikle Fatsa’mıza yeni fakültelerde kazandırmış olacağız” dedi.

“Fatsa’nın 50 Yıllık Sorununu Çözüyoruz”

Yapım aşamasının devam ettiği yeni hizmet binasının Fatsa’ya yeni bir vizyon katacağını belirten Karataş: “Fatsa’ya kazandırdığımız hizmet binasını biz kendimize yapmıyoruz. Bu bina Fatsa’nın çehresi, Aybastı’nın sesi, Kumrunun nefesi olacak bir binadır. Bölgemize kalite sağlayacak bina inşa ediyoruz. Bizlerde güçlü bir duruş sergilemek istiyorsak Fatsa’ya kazandıracağımız bu hizmet binasıyla Fatsa’nın 50 yıllık sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.

“Başarılarımızın Devamı Gelecek”

Fatsa Ticaret Odasının yaptığı çalışmaların taktirle karşılandığını söyleyen Karataş: “En son geçen haftalarda Ordu’da ki yerel gazete tarafından yapılan anketle Ordu ilinin en çok çalışan sivil toplum kuruluşu seçildik. İşkur tarafından bir kaç defa en çok istihdam sağlayan kuruluş olarak ödüller aldık. Fatsa Ticaret Odasının çalışmaları ve başarıları önümüzde ki günlerde de devam edecektir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.tyfn11-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde