16 Mayıs 2024

“İlimizde ki işsizlik oranı %5,4”

  • PDF

iskur11-12-2013Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş, İşkur Ordu İl Müdürü İsa Kaymak ve İşkur Müdür Yardımcısı gazetemizi ziyaret etti.

Ordu ili işsizlik rakamlarını belirterek bölgede ki işsizliği yorumlayan İşkur Müdürü İsa Kaymak: “Ordu ilinde ki işsizlik oranının % 5,4 civarında olup; Aralık ayı itibariyle 18.800 civarında kayıtlı işsizimiz mevcut. Bu işsizlerimiz arasında 20-30 yaş arası işsiz sayısı 8.000’nin üzerinde iken büyük çoğunluğu ilkokul ve ortaokul mezunu olan kalifiyesiz elemanlarıdır.

İşsizlerimizin çoğunun eğitim seviyesi düşük olduğu için işverenlerin talebini karşılamakta zorlanıyor.

Bu yıl içerisinde 8.000 işveren bize başvurmuş ve bizde yaklaşık 33.000 kişiyi o işlere ve işyerlerine çeşitli şekillerde yönlendirmişiz. Gönderdiğimiz elemanların çalışma koşullarını beğenmemesi veya işveren ile işçinin anlaşamaması dolayısıyla açıklar oluşmuştur. İşkur olarak bize talep edilenlerin yaklaşık 4 katı kadar işçi yönlendirmesi yaptık.

İşkur sadece işsizlere değil işverenlere yönelik programlarında var. İş başı eğitim programları şeklinde kurslarda vermekteyiz” diye konuştu.

Türkiye geneline göre Ordu’nun işsizlik oranı sıralamasının iyi olduğunu söyleyen İsa Kaymak: “Doğu ve güneydoğu bölgelerinde işsizlik oranları %14 , Türkiye genelinde %9, Ordu’da %5’tir. Baktığımızda Ordu ili Türkiye ortalamasına göre işsizlik oranlarında iyi durumdadır.

Ordu’da ki temel sıkıntı işsizi istihdam edecek işveren bulma sıkıntısıdır. Ayrıca kalifiye eleman bulmakta zorluk çekiyoruz ve bölgemizde kurumsallaşmış firma sayısı çok az” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde