16 Mayıs 2024

Ordu SMMM Odası ve Ordu Ticaret Meslek Lisesi “METEK Projesi” Kapsamında Düzenlenen Panelde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

  • PDF

bhr11-12-2013Ordu SMMM Odası ve Ordu Ticaret Meslek Lisesi “METEK Projesi” kapsamında 03.12.2013 tarihinde Ordu Ticaret Lisesi Toplantı Salonunda düzenlenen panelde öğrencilerle bir araya geldi.   

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Murat Altınsoy; Ordu SMMM Odası Yönetim Kurulu ve toplantıya katılanlara teşekkürlerini sundu. Okullarının METEK Projesi dahilinde sayılı teknik liselerden biri olduğu ileten Altınsoy; kardeş kurum-kardeş okul kapsamında Ordu SMMM Odasının desteğini her daim beklediklerini söyledi. Altınsoy’un ardından söz alan Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel;  3 kuşak meslek mensubu arkadaşımız ile kardeş kurum olan Ordu Ticaret Meslek Lisesinde bulunduklarını,  kendisinin de bu liseden mezunu olduğunu ve Ticaret Liselerinin muhasebe mesleğinin ön bahçesi olduğunu, üniversitelerin ise daha sonra geldiğini belirtti. Muhasebe tarihi ve okulun geçmişi hakkında bilgi veren Yüksel, öğrencilere Mali Müşavir olmanın bir hayal olmadığını söyleyerek öğrencileri bu mesleğe davet etti.

Sonrasında söz alan en genç üyelerden biri olan SMMM Çağla Enginyurt; bu lisedeki öğrencilerin şanslı olduğunu, öğrencilerin muhasebe mesleğini mutfağında öğrendiklerini belirtti.

Daha sonra söz alan yine en genç meslektaşlardan SMMM Mert Yüksel, öğrencilere sınav ve staj süreci hakkında bilgiler verdi.

Son olarak Oda Sekreteri Bahadır BAŞ; öğrencilere başarıya giden yolun çalışmak ve azimden geçtiğini vurgulayarak, “Bu iş disiplin ve sabır isteyen bir meslektir. Muhasebe mesleği adayları diğerlerinden farklı olarak farkındalık yaratmalıdırlar.” dedi.

            Ordu SMMM Odası olarak stajyer ve öğrencilere her zaman yardıma açık olduklarını belirten Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ve konuşmacılar, kapanış konuşmasının ardından panelin soru-cevap kısmında öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

            Panelin ardından Okul Müdürü ve öğretmenleri ile Bilgisayarlı Muhasebe Laboratuarını ziyaret eden Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ve Oda Sekreteri Bahadır Baş, laboratuar için bilgisayar desteği sözü verdi. bahd11-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde