16 Mayıs 2024

Şener: Yeni Anayasa Reform Sürecini Taçlandırır

  • PDF

ihsan11-12-2013AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Dünya İnsan hakları günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Şener, tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu hakikati üzerine inşa edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 65 yıl önce, 10 Aralık 1948 tarihinde ilan edildiğini söyledi.

Türkiye'de son yıllarda insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin tam anlamı ile özümsendiğini belirten Şener, şunları söyledi;

"İnsanımızın hak ettiği değere ulaşabilmesi, hak ve hürriyetlerden tam anlamı ile faydalanması için kapsamlı reformlar gerçekleştirilmiştir. Son 11 yılda yapılan reformlar 'Sessiz Devrim' olarak kısaca nitelendirilebilir. Anayasa değişiklikleri, temel hak ve özgürlüklerde uluslararası anlaşmalar, Medeni Kanun, Türk Ceza Kanunu (TCK), Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Vakıflar Kanununda yasal düzenlemeler insan hakları konusunda ciddi ilerlemeler sağladığımızın açıkça göstergesidir.

Geçtiğimiz yıl kuruluşları gerçekleştirilen Türkiye İnsan Hakları Kurumu ile idarenin her türlü eylemi sivil toplum eliyle incelenmesi imkanı sağlanmış, Kamu denetçiliği kurumu ile de idarenin her işlevine inceleme, araştırma ve öneride bulunma mümkün hale getirilmiştir.

Yapılan bu çalışmaların daha ileri seviyelere taşımak adına yapılacak Yeni Anayasa reform sürecini taçlandıracaktır.

Ülkemizde hak ve hürriyetlerin dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi, cinsiyeti ne olursa olsun haklara saygılı olmasını temenni ederek 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü kutlarım."

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde