16 Mayıs 2024

FASİAD’ın Kazakistan İş Forumu’na İlgi Yoğundu

  • PDF

hsn4-12-2013Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul’da düzenlenen Dış Ticaret Zirvesi 2013 programına katılan bir grup işadamı, ikili iş görüşmeleri yapmak üzere Fatsa’ya geldi. Fatsa Sanayici ve İşadamları Derneği (FASİAD)’ın düzenlediği Ticaret Forumu ve İkili İş Görüşmeleri programında Türk işadamlarıyla bir araya geldiler. Yalçın Otel’deki görüşmelere Kazakistanlı 10 Firma temsilcisi katıldı.

FASİAD Başkan Hasan Gül, Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013 programından sonra Ata yurttan gelen işadamlarını ilçemizde ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, FASİAD olarak İlçemizin, ilimizin ve bölgemizin gelişmesi ve zenginleşmesinde dış ticaretin öneminin büyük olduğunu düşünüyoruz. FASİAD olarak firmalarımızın küresel rekabet gücünü arttırmaları amacıyla, hedef pazar olarak seçtikleri ülkeleri daha yakından tanıma fırsatı sunan ülke tanıtım toplantılarına, Dış Ticaret Köprülerine ve İş Forum’larına büyük önem vermekteyiz.

Umarız ki Kazakistanlı işadamlarımızın bu ziyareti ortak potansiyelin algılanmasını hızlandıracak, ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesinde bir dönüm noktası olacaktır. Türkiye Kazakistan’a derin sevgi beslemektedir. Özellikle kültürel ve ekonomik alanda somut adım ve işbirliklerinin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Kültürel değerlerin korunması ve yaşatılması Türk dünyasını birbirine bağlayan en önemli bağdır.

Programda konuşan FATSO başkanı Tayfun Karataş ise; Fatsa ekonomisini, Fatsa’ya yapılan yatırımlara değinerek, FASİAD ve bir üst kuruluşu olan TUSKON’un dış ticaretteki başarısı övgüye değerdir dedi.

Kazakistanlı işadamlarını temsilen konuşan Yerbol Omarov, anavatan’da bu sıcak karşılamadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Omarov biz FASİAD’ın davetlisi olarak bu beldede bulunmaktayız. 10 İşadamı heyetimizle geldik, Heyetimizde İnşaat yapı kimyasalları, tarım, gıda ve balıkçılık sektöründen ticaret yapan firmalarız. Siz Türk işadamlarınıda Kazakistan’da ağırlamak, yatırım alanlarını görmenizi isteriz. Bizim ülkemiz 1991 yılında bağımsızlığını kazandı. Daha genç bir ülkeyiz, Ülkemiz hızla gelişmektedir, Abi Ülke Sizlerden alacağımız çok şey var.

Programın sonunda İkili iş görüşmelerine geçildi. İkili iş görüşmelerinde Katık Gurub’un imal ettiği Fındık kabuğu’ndan mangal kömürü kazaklı işadamlarının ilgisini çekti. Kazak İşadamı Yerbol Ilısov ülkesinde daha detaylı inceleyeceğini, Kazakistan’a bayilik almak istediğini belirtti. Yine Mutlu balıkçık’tan Habib Mutlu, Kazak İşadamı Kairat Teshebayev'le yaptığı görüşmede, Kazakistan’dan Sudak balığı getirmek istediğini bu bağlamda görüşmelerde bulunduğunu, Ayrıca bizdeki gibi Modern Kafes balıkçılığının Kazakistan’da olmadığını, Değerlendirmelerimizin neticesinde Kazakistan’da Modern Kafes Balıkçılığı yapma fikri kendilerinde doğduğunu belirtti.

Programın ikinci gününde ise, Organize Sanayi Bölgesini gezen Kazak İşadamı heyeti Kafkas Tekstili ziyaret etti. Ziyarette Kafkas Tekstilin sahibi Abdullah Uysal Kazak işadamlarına Sürpriz yaparak Kazakları Kapıda Kazak yöresel kıyafetleri ile karşıladı. Kazak işadamları bu süprizden çok memnun kaldılar. Kazaklar Organize sanayiden sonra Mutlu Balıkçılığın ev sahipliğinde Perşembe Kafes Balıkçığını yerinde gördüler.kazakstn4-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde