16 Mayıs 2024

“Bimer’e Şikayet Edin”

  • PDF

feyz4-12-2013Son zamanlarda fındık fiyatının hızlı düşüşü konusunda Fatsa Ticaret Borsası üyeleriyle birlikte toplantı yapan Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi; toplantı sonunda yaptığı açıklamada,“6.80 krş olan fındık fiyatı bugün 6.30 krş’a düştü, bu hızlı düşüşün ardında ciddi derecede spekülasyon olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Bimer’e Şikayet Edin”

Başkan Ali Feyzi, “Bazı büyük fındık alıcısı firmalar Cumartesi günü bile iki defa fındığa fiyat çektiler. Bunlar bizde mesaj şeklinde cep telefonlarımızda kayıtlı duruyor. Böylece fiyatın düşüşüne zemin hazırladılar. Biz bunları kendi aramızda istişare yaptık. Bu istişare sonucunda bu bilgilerin bütün üyelerimiz ve elinde fındık olan herkes tarafından bütün üreticinin, manavın, tüccarın, esnafın ben basın yoluyla çağrıda bulunuyorum. Fındıkla ilgili şikayetlerimizi Başbakanlığımızın BİMER diye bir şikayet kutusu var. Biz BİMER’e bütün halkı şikayet etmeye davet ediyoruz. BİMER’i kullanmaya çalıştıracağız. Fabrikalara sık fiyat sorulup paniğe sebeb olunmayacak. Fındık fiyatının düşüşte olduğu günlerde ihtiyaçtan fazla mal satılmayacak. Başbakanlığa bütün üyelerden fındık fiyatında spekülasyon yapıldığı ile ilgili yazı hazırlayıp Başbakanlığımızı faks yağmuruna tutacağız. Başbakanımız 22 Aralık Fatsa’da olacak.Başbakan Fatsa’ya gelince görüşeceğiz. Biz fındığın bütün sorunlarını konuşacağız. Biz ve diğer Borsa Başkanlarını bu konuda açıklama yapmayan Ziraat Odalarını fındığın sorunlarını konuşmaya çağırıyorum” diye konuştu.

“Manavlarla İlgili İfitira Kampanyasına Gerek Yok”

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi; Fatsa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özgen’nin Fındık Manavları ile ilgili açıklamasına da cevap verdi.

Başkan Ali Feyzi yaptığı açıklamada, “Mehmet Özgen manavlarının faizci olduğu ve tefeci olduğu ile ilgili açıklama yapmış. Biz manavların bu bölgede başkanı olarak asla bu açıklamayı kabul etmiyoruz. Bu bizim bölgemizde 100 tane bizim üyemiz vardır. İki - üç kişini yapmış olduğu işi herkese maal etmeye kamuoyunu aldatmaya gerek yoktur. Şahsi sorunu varsa bir manavla, isim versin açıklasın resmi kurumlarada o isimleri bildirsin. Bütün manavları töhmet altında bırakacak açıklamalardan uzak durmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Ali Feyzi, Mehmet Özgen eğer bir açıklama yapacaksa gazetelerde onun hakkında kendisini yolsuzlukla, Ziraat Odası’nın malını şahsi işlerinde kullanmakla ilgili iddialar var. Gitsin bu konulara açıklık getirsin. Manavlarla iligili iftira kampanyası yapmasına gerek yok” dedi.borsa4-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde