09 Mayıs 2024

“Şebeke Suyu İçilebilir Değil”

  • PDF

DSC 0177 640x430

 

Özel Haber: Mehmet Sabri UĞURBAŞ

 

Son dönemlerde artan ishal ve karın ağrısı vakalarında üzerine sürekli suç atılan şebeke suyunun pek de masum olmadığı iddia ediliyor. İlçemizde bir arıtma cihazı firmasına ait ürünlerin tanıtımını yapan firma yetkilileri Şengül Pala ve Emre Ekinci cihazın tanıtımından önce şebeke suyunun sertlik derecesini ölçüyor ve en yaygın yöntem olan elektroliz yöntemiyle suyu yabancı maddelerden ayrıştırarak Fatsa şebeke suyunun halini gözler önüne seriyor. Bir bardağı suyla dolduran firma yetkilileri, cihazlarını kullanarak suyun sertlik derecesini ve içilebilirliğini ölçüyorlar. Ardından suyu elektroliz ederek saflaştırıyor ve içerisindeki yabancı maddeleri ortaya çıkarıyorlar. İlçemizin şebeke suyu saflaştırıldığında pek de iç açıcı bir durumda olmadığı gözleniyor.

“Ortaya Çıkan Görüntü Korkutucu”

Şebeke suyunun içilebilir su olmadığını net bir biçimde ifade eden firma yetkilisi Şengül Pala: “Suyun belli sertlik dereceleri var. İçilebilir suyun en yüksek derecesinin 40 derecede olması gerekiyor. 40 dereceden sonra su artık içilebilirlik sınırını aşmış oluyor. Burada Fatsa şebeke suyunun 178 derece olduğunu gördük. Dolayısıyla içilmesini kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Biz elektroliz yöntemiyle suyu yabancı maddelerden ayrıştırıyoruz. Görüyorsunuz ki şebeke suyunun ayrıştırıldıktan sonra birçok madde tortu biçiminde ortaya çıkıyor. Bu maddeler arasında lağım dâhil olmak üzere birçok sağlığa zararlı yapı olduğunu öngörüyoruz. Ayrıca takdir edersiniz ki şehir suları Klor maddesiyle temizleniyor. Klor maddesi Çamaşır suyunun hammaddesidir” dedi.

“Hazır Sularda da Var”

Firma yetkilisi Emre Ekinci de hazır sularda da aynı tehlikenin mevcut olduğunu ifade ederek, arıtma cihazlarının çözüm olabileceğini ifade etti. Ekinci: “Hazır sularda da aynı tehlike söz konusu. Özellikle damacana sularında bidonun içerisinde yosunlaşma ve renk değişimi olmaması için doldurmadan önce boş şişelere bazı gazlar enjekte ediliyor. Bu gazlar da suyun diri kalmasını sağlıyor. Daha doğrusu suyun temiz görünmesini sağlıyor. Sağlıklı su içmenin en önemli yollarından birisi arıtma cihazı kullanmaktır. Arıtma cihazları önce suyu kendi depolarında ayrıştırıp zararlı maddeleri filtreleyerek saf su içme imkânı sunuyor. Su, kireç de dâhil tüm yabancı maddelerden arınıyor. Gerekli bakımları yapıldığında uzun vadede en etkili önlem arıtma cihazıdır” şeklinde konuştu.

DSC 0183 640x430

DSC 0187 640x430

Son Güncelleme: Salı, 25 Eylül 2012 15:06

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde