16 Mayıs 2024

Hizmet İçi Eğitim Kursu Tamamlandı

  • PDF

imam4-12-2013Fatsa İlçe Müftlüğü tarafından din görevlilerine yönelik başlatılan 'Hizmet İçi Eğitim' programı geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve programa katılan din görevlerilerine sertifikaları verildi. 
Dolunay Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Ravza Kız Kur'an Kursunda bir ay boyunca sözleşmeli statüsünden 4/B statüsüne geçen din görevlilerine yönelik din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliğin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Kur'an-ı Kerim hizmet içi eğitim kursu düzenledi. Eğitim programı geçtiğimiz gün düzenlenen sertifika töreniyle sonlandırıldı.
Hizmet içi eğitim programı sertifika töreninde konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Can: “ Hizmet içi eğitim faaliyetlerinin din görevlilerinin meslekî kabiliyetlerini geliştirme açısından büyük önemi haiz olmaktadır. Meslekî görevlerinin yanı sıra aynı zamanda öğretici pozisyonunda da olmaları sebebiyle din görevlilerinin kendilerini sürekli geliştirmek zorunda olduklarını dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumakla beraber en doğru şekilde öğretmekle de sorumludurlar” dedi.
Müftü Can, "Kur'an-ı Kerim'in kurallarına riayet ederek okunması aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'e saygının da bir gereğidir. Bu nedenle Kur'an-ı Kerim'i doğru ve güzel okuma hususunda eğitim-öğretim faaliyetleri önem arz etmektedir. İlçe Müftülüğü olarak bizler bir ay süreyle düzenlediğimiz bu kurs sayesinde personelimizin Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun olarak okumalarını ve mesleki kabiliyetlerini belli bir düzeye ulaştırabilmeyi sağladık. Hizmet içi eğitim kursuna katılarak başarı gösteren tüm din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Bu kursa katılan din görevlilerimizi çok şanslı olarak görüyorum. Çünkü onlarda burada halka ilişkilerden alın Kur'an-ı Kerim'i yamaya kadar birçok faklı dallarda eğitimler verildi. Din hizmetleri çok önemli bir konu olduğundan konu üzerine çok çalışmak gerekiyor. Ayrıca çok kitapta okumak gerekiyor. Din görevi ile uğraşan arkadaşlarımız görevlerinde başarıya ancak yaptıkları işi severek ulaşabilirler. Yani amacınız Allah rızası olduğu sürece o işin neticesi muhakkak gelir" şeklinde konuştu.im4-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde