16 Mayıs 2024

Yeşiller Ve Sol Gelecek Partisi’ne Terzi Fikri’nin Emaneti

  • PDF

nci4-12-2013Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş sözcülüğüne Terzi Fikri’nin oğlu Naci Sönmez seçildi.

30 Kasım Cumartesi günü Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde, 1. Olağan Büyük Konferans ve Kongresini toplayan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin Eş Sözcülük görevleri için Sevil Turan, Av.Arif Ali Cangı ve Naci Sönmez aday oldu.

Kongrede eş sözcülüğe aday olan İstanbul Eş Sözcüsü Naci Sönmez, konuşmasında şöyle dedi:

"Yola çıktığımız 2 yıldan bu yana önemli mesafeler katettik. Önerdiğimiz yeni siyasetin doğruluğunu son olarak Gezi direnişi kanıtladı. Buna rağmen partimiz gerekli atılımı gerçekleştiremedi. Bunun tek tek hiç birimiz kabahatlisi değiliz ama bu örgütü harekete geçirip ayağa kaldırmamız gerekir. İyi insanlar olmak ve doğru şeyler konuşmak yetmez.

Ülke ciddi bir eşikten geçiyor. beklemeye ve vites küçültmeye tahammül yoktur. Doğru şeyler savunuyoruz ama maalesef yeterli sözü kuramıyoruz. Büyük siyaset geniş koalisyonlar oluşturmayı gerektirir. Siyaseten savunduğunuz fikirlerin hayatta da bir karşılığı olması gerekir. Hepimizin bir geçmiş siyasi geleneği var ama yeni bir siyaset oluşturmak için burada buluştuk ve önemli mesafe katettik. Demokrasi dışı bir tutuma kendimizi hiç kaptırmadık."

Son derece demokratik bir yarış içinde geçen kongrede Yaklaşık 860 delegenin oy kullandığı seçimler sonucu Sevil Turan ve Naci Sönmez eş sözcülük görevlerine seçildi.naci4-12-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde