16 Mayıs 2024

Çiftlik’e Devlet-Vatandaş İşbirliği İle Cemevi Ve Kültür Merkezi

  • PDF

cem evi4-12-2013Korgan İlçesi Çiftlik Beldesine 3 katlı cemevi yapılıyor. AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ve Çiftlik Belediye Başkanı Ali Gut'un katılımı ile Cemevi'nin de içinde bulunacağı Kültür Merkezinin temeli atıldı.

Devlet-Vatandaş işbirliği ile yapılacak olan 3 katlı Kültür evi'nin 3. katında cemevi, alt katında 120 kişilik toplantı salonu ve atölyeler yer alacak. Sosyal alanlar ve yemekhane de en alt katında bulunacak.

Alevi-Sünni vatandaşların yıllardır aynı çatı altında ibadetlerini yaptığını söyleyen Çiftlik Belediye Başkanı Ali Gut, "Camii altında cem evimizi genişletip, birde hep birlikte oturabileceğimiz daha geniş bir mekan yapalım dedik. Devletimizin desteğini alarak Halk-Devlet işbirliği ile Kültür evini yaptırıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız yüzde 50'sini karşılayacak. Devletimiz Milletimizin hizmetinde olduğunu gösterdi. Devletimizin ve milletimizin gayretleri ile bunu başaracağız. Emeği geçen milletvekillerimize teşekkür ediyoruz."dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ise, "Çiftlikte Kültür evi inşaatı sürüyor, içinde cem evininde bulunacağı 3 katlı olacak. Cemevi ve camii daha önce aynı binada hizmet veriyordu. Ancak Cemevi'nin dar gelmesi ve halkımızın gününü geçirmek istediği bir yer talebi nedeni ile daha geniş bir yere yapılmasına başlandı. Kültür evi sosyal donatıları ile birlikte devam ediyor. Bu tür eserler milletimizin birlik ve beraberliğine de katkıda bulunacaktır."diye konuştu.

Temel Atma törenine Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmet Erçal, Abdullah Uçar ve vatandaşlar katıldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde