16 Mayıs 2024

Aşure Programında Alevi Dedesi Kuran Okudu

  • PDF

senr27-11-2013Korgan İlçesi Çiftlik Beldesinde Muharrem ayı dolayısı ile aşure ve yapılan yatırımların açılış programı düzenlendi. Programda Alevi Dedesi Ali Utuşan Kuran’ı Kerim okudu, saz çalıp beyit okudu.

Programa AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, Çiftlik Belediye Başkanı Ali Gut, Alevi Dedesi Ali Utuşan ve vatandaşlar katıldı. Program, Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Çiftlik Belediye Başkanı Ali Gut, Çiftliğin Alevi-Sunni kardeşliğinde örnek olduğunu söyleyerek, " Çiftlik Hacı Bektaş Veli Cami ve Cemevi herkese örnek olmaktadır. Bugün Muharrem ayı etkinliğinde Alevi Dedemiz Ali Uluşan'ın hazırladığı Aşure organizasyonu ile biraraya geldik. Muharrem ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Beldemizin yüzde 80'ni alevi, yüzde 20'si de sunnidir. Ama biz hepimiz kardeşiz. Beraber yemek yer, beraber sohbet eder, beraber namaz kılar, beraber cemevimizde cem yaparız. Aşure günümüze gelen Milletvekilimiz İhsan Şener'e teşekkür ediyorum. Bugüne kadar beldemize 15 Milyon liralık yatırımın gelmesini sağladı."dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ise "Alevi ve bektaşi kültürünün yoğunlukta yaşadığı beldelerimizden birtanesi burası. Cem birlik demektir. İyilikte, güzellikte, ahlakta birlik demektir. Kötülükten, gazaptan, ayrılıktan kaçış demektir. Biz birbirimizi bildikçe, tanıdıkça, sevdikçe daha güçlü olacağız. Türkiye zorlu günler geçirdi. Yollar yapılıyor, okullar açılıyor, problemler çözülüyor. Bütün bunlar yapılırken kardeşliğimize, birliğimize, dostluğumuza, muhabbetimize asla zarar getirmeyeceğiz. Her birimiz, Dünya'da diğerinin eksiğini tamamlayandır. Birbirimizin eksiklerini tamamlayarak Hep birlikte çalışarak, Çiftliği büyüteceğiz, KOrgan'ı büyüteceğiz, Türkiye'yi büyüteceğiz, Dünya devletler arasında onurlu yerini almış olacak." diye konuştu.

Alevi dedesi Ali Utuşan'ın okuduğu Kuran'ı Kerim'in ardından, ikram edilen aşureler yenildi. Aşure programında saz çalıp beyit okudu.

Programda Kapalı Spor Salonu, bir okul, su deposu, ırmak ıslahı, kültür evi temel atma ve açılış programı gerçekleşti.sener27-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde