16 Mayıs 2024

Eyüp FATSA: “Aday olursam her kesimden destek alırım”

  • PDF

eyup20-11-2013Ak Parti Ordu Belediye Başkan Aday Adayı Eyüp, Fatsa Spor Kompleksinde düzenlenen yemekte Fatsa basınıyla bir araya geldi.

Yemekte yerel gündeme dair önemli konular konuşulurken; Eyüp Fatsa verdikleri desteklerden ötürü basın camiasına teşekkür etti.

“Gerçeği Yansıtmıyor”
Gerçekleştirilen toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eyüp Fatsa, büyükşehir adayının kim olacağına yönelik kamuoyunda konuşulanların gerçeği yansıtmadığını ve hiç kimsenin, adayın kim olacağına dair bilgi sahibi olmasının mümkün olmadığını ifade etti. Resmi açıklama yapılıncaya kadar kamuoyunda konuşulanların ciddiyet taşımayacağını savunan Eyüp Fatsa; “Ak Parti Teşkilatı’nca aday belirleme çalışmaları büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Ordu merkezde iki kez yerel seçimleri kaybeden Ak Parti’nin, bundan böyle benzer hatalar yapmaması adına söz konusu süreç ince elenip, sık dokunmaktadır. Bildiğiniz gibi partili arkadaşların görüşlerinin alındığı temayül yoklaması yapılmıştır. Ardından tam iki kez kamuoyu araştırması düzenlenmiştir. Bunun üçüncüsü de yapılacaktır. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerine başvurulmaktadır. Dolayısıyla genel merkeze sürekli bir bilgi akışı vardır. Hiçbir aday adayının genel merkezde filancıyı tanıdığı için her hangi bir üstünlüğü yoktur. STK, temayül ve anketlerden alınan sonuçlar harman yapılacak, daha sonra aday adayları yeniden incelenecek ve en sağlıklı karar verilecektir. Sistem bu şekilde işlemektedir. Böyle olunca kamuoyunda filancı aday adayının, aday olarak seçileceği yönündeki tevatürler geçerliliğini yitirmektedir.” dedi.

“Adım her yerde zikrediliyor”
Şu anda kamuoyu yoklamalarında ve temayülde gerekli desteği alacağını vurgulayan Eyüp Fatsa, milletvekilliğine bir dönem ara vermesine rağmen halen Ordu’nun dağında-taşında adının zikredilmesinin kendisine memnuniyet ve mutluluk verdiğini dile getirdi. Aday olması halinde kişiler hakkında konuşmayacağını hatırlatan Eyüp Fatsa; “Zaten bu güne kadar şahsi düzeyde siyaset yapmadım. Benim siyaset tarzımda fikirleri ve düşünceleri konuşmak vardır. İnsanlarla iyi ilişkiler içinde olmak vardır. Ordu il sınırları içinde kalan coğrafyada bir dönem yaptıklarım konuşuluyorsa, bu, insanlarla nasıl bir ilişki içinde olduğumu ve neleri başarabileceğimi göstermesi açısından önemlidir. İşte Eyüp Fatsa, gücünü buradan almaktadır.” dedi.

“Diğer İlçelerimizi Canlandıracağız”
Öte yandan pozitif ayrımcılığa önem vereceğini yineleyen Eyüp Fatsa; Ordu, Fatsa ve Ünye gibi büyük merkezlerin dışında kalan bölgelerin sürekli göç verdiğini hatırlattı. Diğer ilçelerde esnafın zor durumda olduğunu ve işsizlerin daha fazla sayı teşkil ettiğini vurgulayan Fatsa; “Diğer ilçelerde ikamet eden vatandaşlarımız, gıda başta olmak üzere temel ihtiyaçlarının dışındaki alış-verişlerini az önce saydığım üç büyük merkezden karşılamaktadır. Dolayısıyla Ordu’nun kırsalından başlayarak yoğun bir çalışmaya girişilmesi gerekmektedir. Ordu, Fatsa ve Ünye zaten rutin hizmetlerini alacaktır. Diğer bölgeleri canlandırmak önceliğimiz olacaktır.” dedi.

“Her Kesimden Oy Alırım”
Ordu genelindeki kitlenin daha çok sosyal demokrat, milliyetçi ve muhafazakâr bir yapıda olduğunu savunan Eyüp Fatsa; “Böyle bir siyasi yapıda benden başka her kesimden oy alabilecek bir başka isim yoktur. Eğer, muhalif kanattan Eyüp Fatsa’nın aday olması halinde işlerinin zor olacağına yönelik ifadeler geliyorsa, bunu kamuoyunun takdirine sunmak isterim. Zira onlar da biliyor ki; milletvekili olduğum dönem dâhil olmak üzere siyasi hayatımda hiçbir zaman partizanca tutum sergilemedim. Bu güne kadar hiçbir muhalif belediyeyi dışlamadım. Ne istedilerse hasbelkader karşılamaya çalıştım.” dedi.

Eyüp Fatsa son olarak, aday seçilememesi halinde partisi için çalışmalarına aynı gayretle devam edeceğini söyledi.eyp20-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde