09 Mayıs 2024

Karataş: “İlçemizde İşsizlik Yok, İşçisizlik Var”

  • PDF

fatsoooo 640x430

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, yine bir ilki dile getirdi. Her zaman ilçemizde işsizlik olduğundan, sektör ve kurum sıkıntısı çekildiğinden bahsedilirken Karataş bunun tam tersini dile getirerek Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmaların personele ihtiyacı olduğunu önemle belirtti ve Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda FATSO ve Fatsa Muhtarlar Derneği işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda mahalle ve köy muhtarlarını göreve çağırarak, kendi mahalle ve köylerinde bulunan işsiz gençleri istihdama kazandırmak için çalışmaya davet etti.

“Fatsa’da İstihdam Artıyor”

İlçemizdeki istihdamın arttığını ve Fatsa OSB’nin her geçen gün daha çok geliştiğini ifade ederek söze başlayan Karataş: “Bizim için hassasiyeti olan ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımız bir problemi sizlerle paylaşmak ve bu noktada karşılıklı fikir alışverişi yaparak çözüm üretmeye çalışacağız. Gerçekten Fatsa’da istihdam çok ciddi ve hızlı bir şekilde artıyor. Bundan 3 yıl öncesine kadar organize sanayi bölgesinde çalışan sayısı 400’ken bugün 2.000’leri zorluyor ve bu yılın sonunda 3.000’leri zorlayacak. Bunu 3000 deyip küçümsememek lazım bugün Fatsa’da 3.000 kişi bir bölgede çalışıyorsa bunun Ankara’daki karşılığı 30.000 kişiye eşittir. Dolayısıyla Fatsa açısından istihdam her geçen gün artıyor.

“Eleman Sıkıntısı Yok Diyoruz”

Bu hızla artan istihdama karşı kurumları da bölgemize yeterince çekmek için uğraşıyoruz. Ankara’ya, İstanbul’a gidiyoruz bölgemizle alakalı bir takım sunumlar yapıyoruz. Yatırımcılarımızı bölgemize kazandırmak adına bölgemizde eleman sıkıntısı yok, bölgemiz her türlü fiziki alt yapıya sahip gibi verimli olabileceği her imkânı sunuyoruz. Nitekim bu imkânları önlerine serdiğimizde bizim de gayretli bir şekilde anlatmamız karşılığında bölgemize yatırımcılar geliyor. Fakat öncelerinde hiç şaşırmadığımız bir problem artık günümüzde yaşamaya başlıyoruz.

“İş Beğenmemezlik Var”

Bugün köylerimize çıktığımız zaman ya da ilçe merkezimizde bazı insanlar iş bulamıyoruz gibi ifadelerde bulunuyor. Şunun altını çizmek istiyorum memlekette işsizlik yok bunu açık ve net olarak söylüyorum. “İşsizlik var işte ben 2 senedir iş arıyorum” diyen birisi varsa şunu ben gayet net bir şekilde söylüyorum ki o kişi iş beğenmediğinden dolayı iş bulamıyordur. Bu olayı çok sık yaşıyoruz tabi bunun önlemini Ticaret Odası olarak yaklaşık bir buçuk yıl öncesinden aldık. Ama bu kadar hızlı büyüyeceğini açıkçası bizde tahmin etmiyorduk.

“Vasıflı Eleman Yetiştiriyoruz”

Atölyemiz var, biz atölyemizde kalifiye eleman yetiştiriyoruz ki sektörlere kazandıralım diye. Biz 3 yıl öncesinden bölgemizde kalifiye eleman sıkıntısı vardı biz bu kalifiye eleman sıkıntısını çözmek için atölye açtık. Birilerine göstermek veya birileri için bir şeyler yapmak için açmadık atölyeyi. Biz dedik ki ileride bu bölgede kalifiye eleman sıkıntısı çekecek ve sektör kendi içerisinde kalifiye eleman sıkıntısı çekildiğini tüm Türkiye çapında birbirine havale etmesi çok ciddi boyutta iyi. Zaman zaman bakıyorsunuz ki bugün daha yatırımcı gelmiyor. O yüzden bugün dedik ki Muhtarlar Derneği Başkanı ziyaretimizde şu ifadeyi kullandı. Bölgemiz çok ciddi bir şekilde geliştiriliyor ve çok hızlı bir şekilde istihdam artışı oluyor. Ordu’da işsizlik %10 düşüyor bir önceki yıla göre bunun %6’sı sadece Fatsa ilçe merkezi; yani şunu diyebiliriz ki Ordu ilinde ekonomiye yön veren sadece Fatsa bölgesidir. Bunu da çok açık ifade ediyorum. Organize sanayiyi büyütmeyi hedefliyoruz ki biz memleketimizi geliştirmek, sanayimizi büyütmek istiyorsak bunu sadece istemekle olmuyor. Taşın altında hepimizin elinin olması şart. Bundan kastım birlik beraberlik içinde çalışacağız anlamında değil de köyümüzde, mahallemizde, etrafımızda çalışmayanlar varsa her insana verilecek bir işimiz vardır” şeklinde konuştu

Toplantıda Karataş’a Aydın Kontraplak sahibi ve FATSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Aydın, Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Asrak ve Kafkas Tekstil sahibi eşlik etti.

Toplantıda muhtarlara hitap eden Başkan Nazım Asrak da muhtarları göreve çağırarak istihdama katkıda bulunmaya ve gençleri yönlendirmeye davet etti.

fatso 640x430

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde