16 Mayıs 2024

Ordu Emniyet Müdürlüğü’nce Muharrem Ayı İftarı Verildi

  • PDF

kymakm20-11-2013Ordu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, var olan birlik ve bütünlüğün devamı, toplumsal dayanışmanın artırılması, barış ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla Muharrem ayı nedeniyle Fatsa Cami ve Cem evi bahçesinde iftar programı düzenledi.

İftar programına Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Garnizon Komutan Bnb. Salih Gödek, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Bnb. Halit Gülten, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibellik, İlçe Müftüsü Hüseyin Can, Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda alevi ve Sünni vatandaş katıldı.

 

            İftar programında İlçe müftüsü Hüseyin Can Muharrem ayı nedeniyle tutulan oruçların kabulü için yapılan duanın ardından, Cami ve Cem evi derneği başkanı İhsan Kartal’da iftar programını düzenleyen ve katılanlara teşekkür ederek konuşmasında “ramazanda, muharremde, camide, cem evi de bizim” diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

            Kaymakam Bekir Atmaca’da, çok kıymetli canlar diyerek başladığı sözlerine, “ Ordu ilimiz birlik ve beraberliğin sembolü oldu. Bu gün burada camimizle, cem evimizle, aşevimizle bir ilk olan Muharrem oruçlarını tuttuk. Allah oruçlarımızı kabul etsin “dedi Kaymakam Atmaca, aynı çatı altında bir araya gelerek Ordu ilimizin ve Fatsa’nın tüm Türkiye’ye birliğimiz ve beraberliğimizle örnek teşkil ettiğini belirterek bizleri bu iftarda bir araya getiren herkese teşekkür etti.

            İl Genel Meclis üyesi Atıf Yüksel’de iftar sonrası aşure günü nedeniyle görüşlerini açıklayarak, “bu mübarek aşure gününün tüm insanlık alemine hayırlar getirmesini diledi. Yüksel, bugünün sloganı olarak “gelin canlar bir olalım” dedi. Allah a şükürler olsun ki bize bu günleri gösterdi. Biliyorsunuz ki geçmişte alevi ve Sünni kardeşlerimiz birbirlerine biraz soğuk bakıyormuş gibi gözükürken, ne mutlu ki bize, bugün kardeş hane canlar bir araya gelerek bugün burada kucaklaşıyor. Aslında bizim geçmişte bir sorunumuz olmamasına rağmen bir takım fitne odakları, bizim aramıza nifak tohumu ekebilmek için gayret gösterdiler. Artık insanlarımız, Müslüman alemi bu konuda uyandılar. kardeşliğimizi burada yapılar merasimle belgelemiş olduk. Organizasyonu yapan tüm kardeşlerime teşekkür ediyor. bu güzel günlerimizin her zaman devamını diliyorum” dedi.ayuksel20-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde