16 Mayıs 2024

Hüseyin Anlayan”Estetik Şehir” Projesini Müjdeledi

  • PDF

basn13-11-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Basınıyla kahvaltı’da bir araya geldi.
Fatsa Belediyesi Spor Kompleksi'nde yapılan programda yerel gündeme dair birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Hüseyin Anlayan, Fatsalılara üzerinde çalışılan yeni bir projenin müjdesini verdi.

"Estetik Şehir"
Konuşması sırasında Estetik Şehir Projesi'ni açıklayan Anlayan: "Yıllardır Fatsa sahil şeridinde ve şehir içindeki binaların düzensizliği ile ilgili şikâyetler alıyoruz. Bu nedenle rengârenk ve estetik bir şehir için çalışmalar yapıyoruz. Estetik şehir en büyük projemiz olacak. Fatsa renklenecek. Projenin detaylarını ilerleyen günlerde paylaşacağız ama çok güzel ve büyük bir proje olacak. Bunun müjdesini de vatandaşlarla paylaşmak istedim" diye konuştu.

“Kalfalık Dönemimizi Tamamlıyoruz”
Açıklamalarına devam eden ve 3. Dönem Belediye Başkanlığına talip olduğunu belirten Hüseyin Anlayan: "9 buçuk yıldır elimizden geldiğince Fatsa'ya hizmet etmeye çalışıyoruz. İkinci dönemimizi tamamlıyoruz. Sayın Başbakanımız AK Parti ile birlikte siyasete çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi kavramlarını getirdi. Biz de kalfalık dönemini tamamlıyoruz. Her şey nasiptir. Partimizin 2001 yılında kurucu üyesi olurken 2004 yılında Belediye Başkanı olmayı aklımızdan geçirmiyorduk ama nasip oldu. Eğer nasip olursa da ustalık dönemine de talibim. Bu nedenle de aday adaylığı başvurumuzu yaptık ve bu süreçte de birçok dedikodu duyduk ama kulak asmadık. Burada süreç kamuoyu yoklamaları, temayül yoklamaları ve adayların performansına bağlı olarak işleyecek" dedi.

"Kimsenin Adaylığı Garanti Değil”
Hiçbir aday adayının başkalarından icazet almasının mümkün olmadığını söyleyen Anlayan: "Ben de dahil olmak üzere aday adaylarının hiçbirinin 'ben şundan icazet aldım, görüştüm, şu kişi beni destekliyor' gibi ifadelerde bulunması mümkün değildir. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere partimizin hiçbir yetkilisi 'Sen aday olacaksın, adaylığın kesin, başvurunu yap' gibi bir şey söylemesi söz konusu değil. Üç aşama mutlaka işletilecek ve sonrasında partimiz adına Fatsa'mızda en yüksek oyu kimin alacağı öngörülüyorsa o aday gösterilecektir. Bu süreci diğer aday adaylarımızla birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

"Hesapla Değil, Nasiple Olur”
Belediye Başkanı olmam aday adaylığı sürecinde bana avantaj sağlamaz diyen Anlayan: "Benim Belediye Başkanı olmam, adaylık sürecinde bir avantaj değildir. Avantaj, yaptığımız hizmetler karşılığında vatandaşlarımızın anketlerde bize göstereceği teveccüh olacaktır. Partimiz için kamuoyunun dediği çok önemlidir. Ben hiçbir zaman sokaklara itibar etmiyoruz demek istemedim, oradaki kastımız sokaktaki dedikodulara itibar etmediğimizdir. Bizim için sokaktaki dedikodular bir şey ifade etmemektedir, sokaktaki vatandaşlarımızın ne dediği önemlidir. Ardından temayül yoklamasıyla teşkilatımızın görüşleri alınacak ve genel merkezimizi bu görüşler ve partimizin kriterleri doğrultusunda adayı belirleyecektir. Biz bu adaylığa talibiz ama bu işler hesapla değil, nasiple oluyor. Ancak aday seçilmediğim takdirde ben yine Ak Parti içinde bir nefer olarak bulunmaya ve çalışmaya devam edeceğim. Hangi arkadaşımız aday olursa olsun, onunla birlikte çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

"Siyasete Yakışmayan Bir Üslup"
Fatsa Belediyesinin borçları konusunda açıklamalarda bulunan Anlayan, borçlarla ilgili muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Özel bankalardan da İller Bankası'ndan da gerektiğinde kredi kullandıklarını ancak belediyenin hiçbir binasını ipotek etmediklerini ifade eden Anlayan: "Biz özel bankadan kredi kullandığımızda Fatsa Belediyesi'ni Ruslara ipotek etmiş oluyorsak, orada çalışan kardeşlerimiz, o bankalarla çalışan vatandaşlarımız da kendilerini mi ipotek ediyor. Bu söylem çok yakışıksızdır. Bu tür söylemleri tasvip etmiyor ve uygun bulmuyorum. Üslup olarak siyasete de yakışmıyor" dedi.

"Talihisiz Bir Açıklama”
Spor Kompleksi ile ilgili ulusal bir gazetede çıkan gerçeği yansıtmayan habere ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı doğan Çelebi'yi de eleştiren Hüseyin Anlayan: "Sayın Çelebi gerçeği yansıtmayan mayo haberi ile ilgili Fatsalılar adına habere konu olan bayandan özür dilediği şeklinde basın açıklaması yaptı. Ben sahiplenme beklerken bu tavır karşısında çok şaşırdım. O açıklama bir talihsizliktir, Sayın Çelebi'yi kınıyorum."

"Asfaltta Doğru Yoldayız"
Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesine çok önem verdiklerini söyleyen Anlayan, "İstimlâk aşamasından sonra Fatsa'ya modern bir Cumhuriyet Meydanı kazandıracağız. Pazarcılarımıza kapalı Pazar yeri yapmak için başlattığımız çalışmalarda önemli ilerleme kaydettik. Bu güne kadar bu işin gecikmesinin nedeni, pazarcı arkadaşlarla yaptığımız istişareler sonucunda ortak bir nokta bulamamış olmamızdır. Şu anda mevcut pazar yerinin biraz ötesine Yunus Emre Köprüsü mevkiinde Kapalı Pazar yeri yapmak için kolları sıvamış durumdayız. Ayrıca vatandaş memnuniyetini baz aldığımızda asfalt çalışmalarımız ile ilgili doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Projeler ne kadar büyük olursa olsun, vatandaş tozdan, çamurdan kurtulmamış ve şehrin yolları modern değilse, projelerin vatandaş gözünde bir ehemmiyeti olmuyor" diye konuşmasını sürdürdü.

"Adını Fatsa Versin"
Harikalar diyarı projesiyle ilgili de Fatsa halkına bir teklifte bulunan Başkan Hüseyin Anlayan: "Fatsa Harikalar

Diyarı Kent Parkı projemizin altyapı ve rehabilite çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde projenin isminin Fatsa halkı tarafından verilmesi için 'Adını Fatsa Versin' isimli bir teklifimiz oldu. Fatsalı vatandaşlarımızın bu konudaki görüşlerini önemseyeceğiz ve buranın adını ortak alınan bir kararla koyacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.bsn13-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde