16 Mayıs 2024

İbrahim Karamolla: “Muhim Olan Halkın Sosyalleşmesini Sağlamaktır”

  • PDF

ibrm6-11-2013Ak Parti Fatsa Belediye Başkan Aday Aday’ı İbrahim KARAMOLLA; “Bizim esas projemiz sorumlu ve sosyal belediyecilik anlayışının Fatsa’da yayılmasını sağlamaktır” dedi.

Kapanan Has Parti İlçe Başkanı Okyay Sarıhanla gazetemizi ziyaret eden ve bu ziyaretinde, toplumun tamamını kucaklayan, sosyal belediyecilik anlayışına vurgu yapan İbrahim KARAMOLLA; “Bizim esas projemiz yaşanabilir ortak yaşam alanları geliştirerek, herkesin sosyo ekonomik yapısını en yüksek seviyeye çıkartmaktır. Bunun için şehrimizin sorumlu ve sosyal belediyecilik anlayışını geliştirmemiz lazım. Uzun yıllar bu memlekette yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. İnsanların olduğu gibi memleketlerinde hafızaları vardır. İlçemize bizim çocukluk yıllarımızda ayda bir tiyatrolar gelirdi, ailemizle sinemalara giderdik. Değişen sosyo – ekonomik yapılarla bu aktiviteler törpülendi. Bizim amacımız tekrardan bu sosyal belediyecilik anlayışını geliştirmektir” diye konuştu.

Mühim Olan Halkın Sosyalleşmesidir

Yapılan Spor kompleksleri ve Kültür Sarayları’nın sosyal belediyecilik için ön adım olduğunu belirten KARAMOLLA: “ Bu tarz yapılar ve binalar birer vesiledir. Esas olan sorumlu ve sosyal belediyecilik anlayışının vatandaşa yayılmasıdır. Kişilerin algılarını değiştirmek istiyoruz. Belediyeler ayrıcalıklı insanlara değil; toplumun tamamına hizmet eder. Bizde sosyal alanları geliştirerek tüm vatandaşlarımızı özgüven ortamında yaşatmak istiyoruz. Bizim nasıl Fatsayla ilgili hatıralarımız varsa; bugünki gençlerinde Fatsayla ilgili hatıraları olacak. Bu hatıları güzel şekilde yaşayıp anlatmalarını sağlayacak Fatsa’yı yaratmak lazımdır. Esas olan Fatsa sevgisini insanlara aşılamaktır. Binalar, Kültür Merkezleri zaman içinde tabikide yapılacaktır fakat mühim olan bunlarla birlikte halkın sosyalleşmesini sağlamaktır” dedi.

Belediyeler 3 Ayak Üzerinde Hizmet Eder

Belediye Başkanlarının; devlet adamı, siyaset adamı ve işletmeci olarak 3 ayak üzerinde hizmet etmeleri gerektiğini vurgulayan Karamolla; “Mevcut Fatsa Belediyemiz; siyaseten, idareci olarak ve işletmetci olarak şuandaki pozisyonuyla eksik yönleri olmakla birlikte kabul edilebilir hizmetler sunmaktadır. Her işletmenin borcuda olabilir alacağıda olabilir. Belediyelerde kamuya hizmet veren işletmelerdir. Belediyemizin de doğal olarak alacağıda olur borcuda olur. Bunun normal karşılanması gerekir. Bunun üstünden de siyaset yapmaya gerek yoktur” şeklinde konuştu.

Gezi Parkı Sürecini İyi Analiz Etmek Gerekir

Gezi parkı olaylarınıda değerlendiren İbrahim KARAMOLLA; “Yaşanan bu süreç; yönetimdeki insanların kendi başlarına bırakmadığını, vatandaşların yönetimdeki sürece müdahil olmak istediklerini ortaya koymuştur. Gezi süreci; seçilmiş insanların kendi başlarına buyruk ne istiyorsak yaparız algısını yıkmıştır. Bu süreci çok iyi algılamak lazım. Ben seçildim, 5 yıl görev bende, benim dediğim olur, ben yaparım anlayışı bitmiştir. Yapılacak olanların toplumsal mütakabatla, istişarelerle ve ortak çözüm içerisinde olması gerektiğini ortaya koymuştur” dedi.

Siyasi Arenada Her Zaman Vardım

2003 yılında yapılan kongrede aktif görev almadığını belirten Karamola: “Partinin kurucu üyesiyim ve gayretimizi bu süreçte sürdürdük. 2003 yılında sonra yapılan kongrede aktif görev almadım. Aradaki bu süreçte sanki siyasi faaliyetlerimi durduğum anlayışı ortaya çıktı. Oysaki ben siyasi arenda her zaman aktif olarak yer aldım ve almayada devam ediyorum” diyerek konuşmasını son verdi.ibrahm6-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde