16 Mayıs 2024

Yakup Yeşiltaş Aday Adaylığına Başvurdu

  • PDF

ykup6-11-2013Esenler Belediyesi Etüt Proje Müdürü Yakup Yeşiltaş, sürecin son gününde Fatsa Belediye Başkanı Aday Adaylığına başvurusunu yaptı. 
AK Parti Fatsa İlçe Başkanlığı binasında başvuru dosyasını İlçe Başkanı Fatih Sözen'e teslim eden Yeşiltaş'ın başvuru programına yoğun katılım gerçekleşti.
Başvuru dosyasını alan Fatih Sözen Yeşiltaş'a başarılar dileyerek: "Yakup beye başarılar diliyorum. O kadar zengin bir partiyiz ki 5 tane aday adayımız adaylık için mücadele edecek. Son kararı partimizin yetkili organları belirleyecek. Bu kararı verirken de temayül ve kamuoyu yoklamalarını da dikkate alacaklar. Aday adaylarımız çalışmalarını yapıyor. Benim en büyük arzum aday kim olursa olsun herkesin o adayın etrafında birleşerek, kendileri aday olmuş gibi çalışmasıdır. Tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum" dedi.
Sözen'in konuşmasının ardından açıklama yapan Yakup Yeşiltaş: "Öncelikle doğup büyüdüğüm ve yaşadığım ilçeme ve ilçe halkına karşı kendimi sorumlu hissettiğim için, Kadın, çocuk ve yaşlı haklarına ve ihtiyaçlarına, halkla birlikte, halk için projeler üretmek ve uygulamak için, 37 yıllık belediyecilik bilgi birikimimi kendi ilçem olan Fatsa'ya taşımak için, çünkü bugüne kadar hizmetlerle ilgili pek çok projelerim oldu. Şimdi bunları kendi ilçemde de yaşama geçirmek için aday adayı oldum" dedi.
Konuşmasına devam Yeşiltaş: "Uzun zamandan beri İstanbul da değişik belediyelerde yönetici olarak çalışan bir hemşeriniz olarak, bilgi ve tecrübelerimi, Fatsa halkıyla paylaşarak, Fatsa'nın bu zamana kadar gördüğü en iyi belediye hizmeti vereceğime inanıyorum. Tespit edilen toplumsal sorunların çözülmesi noktasında halkla birlikte ortak aklı aramak ve ortak çözümler üretmek ve Fatsa'da yerel kalkınmanın yapılması için önce fiziki değil zihinsel değişin yapılmasına inandığım için bu göreve talip oluyorum. Fatsa'yı yönetenlerin vizyonu o Fatsa'nın yararı ve orada yaşayanların kararı temel kıstas olması gerektiği için, Fatsa'ya sahip çıkma duygusunu toplumsal bir heyecana dönüştürmek, herkesi ve herkesimi bu heyecanın içine çekmek suretiyle, Fatsa'da yaşayan herkesi büyük Fatsa ailesinin her bir ferdine hizmet etmek için Aday adayıyım.
"Ben olsaydım şöyle yapardım" diye düşüncelerim olmuştur. Dünyada insanlar için en zor olan şeylerden birisi, neler yapılabileceğini bilip, nasıl yapılmadığına seyirci kalmaktır". Halkımızın önerileri bizim çimentomuz, güveni ise büyük sermayemizdir. Bizim yaklaşımımız, Kültürel-Sosyal ve Teknik belediyeciliktir.
Ben, değişimin, umudun yeni bir geleceğin adamı olmak istiyorum. Fatsa'nın şu anda değişime, dönüşüme, heyecana, ihtiyacı var. İnsanlarımızın gönlünde sevgi üzerine kurulmuş bir Fatsa kentti ve inançlarına saygı gösteren değişime uyum sağlayacak bir yapıyı bekliyor" diye konuştu.
Yeşiltaş son olarak: "Bu gün belediyecilik anlayışının temelinde insan olduğu, insanların var olduğu her yerde, iyilikleri ve güzellikleri yaşamak yaşatmak ve paylaşmak hepimizin görevi olduğuna inanıyorum. Yaşadığımız şehri yaşanabilir kılma yolu öncelikle şehirde yaşayanları yaşanabilir kılmaktır. Eğer bunu başarabilirsek gerek birey gerek kurum ve gerekse toplum olarak kendimize, şehrimize ve gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. İnsanımızın birbirini sevmesini sağlayacak bir toplumsal kültürün oluşmasına ihtiyaç olduğu, bunu da ancak yeni bir siyaset tarzının katkı sağlaması ile mümkün olabileceğini görüyorum. Bu gün belediyelerin en önemli sorunlardan bir tanesi de yatırımlar için kaynak temin etmek değil, yapılan yâda yapılacak olan hizmetlerin nasıl korunacağı konusudur. Uzun zamandan beri İstanbul da değişik belediyelerde yönetici olarak çalışan bir belediyeci olarak, bilgi ve tecrübelerimi, her şeyin en iyisine laik olan insanlarımızla paylaşarak, yapılacak projeleri halkın hizmetine sunmak temel ilkemizdir. En büyük hizmet insana yapılan hizmettir. Fatsa'nın şu anda yeni değişime, dönüşüme, heyecana ihtiyacı var. Fatsa'nın zenginliğinin bol olduğunu ve üretim gerektiğini görüyorum. Bunun için de cesareti, gücü, iddiası, bilgisi bulunan biriyim... Verin elinizi tecrübeyi, sevgiyi, bilgiyi, umudu paylaşalım...Fatsa daha iyisine layık" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yakup Yeşiltaş Kimdir?
Doğum Yeri/Yılı: Ordu 1953
Medeni Hali : Evli- Üç çocuk babası
Öğrenim Durumu: Anadolu Üniversitesi-Sosyal Bilimler Bölümü
YAPTIĞI GÖREVLER
1975- 1976 Eğitim- Öğretim Dönemi'nde vekil öğretmenlik yaptı.
ORDU ILICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI NDA
1976- 1980 Gelirlerden sorumlu memur olarak çalıştı.
1980-1990 Hesap işleri Müdürü olarak görev yaptı.
1990-1993 Zabıta Memuru olarak görev yaptı.
FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDA
Zabıta Müdürlüğü'nde Zabıta Memuru olarak görev yaptı.
BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI NDA
1994- 1995, Zabıta Müdürlüğü'nde Komiser Muavini olarak çalıştı.
1995- 1997, Hesap İşleri Müdürlüğü'nde Hesap İşleri Müdür Muavini olarak görev yaptı.
1997-1999, iktisat Müdürü olarak görev yaptı.
1999- 2000, Gelirler Müdürü olarak görev yaptı.
2000- 2003, Satın Alma Müdürü olarak görev yaptı.
2002- 2003, Beyoğlu Belediyesi Satın Alma Müdürlüğü'nün yanı sıra; HALİÇ BELEDİYELER BİRLİĞİ'NDE Hesap İşleri Müdürü olarak da görev yaptı.
2003- 2005, İkinci defa İktisat Müdürü olarak görev yaptı.
2005-2006, Trafik Müdürü olarak görev yaptı.
2007- Yılında Tarihi Kentler Birliği'nin idari ve Mali Hizmetler Müdürlüğü görevini yürüttü.
ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDA
2010- 2013 Esenler Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Olarak görev yaptı. 2013 Haziran Etüd Proje Müdürü Olarak Görev yaptı. (Halen)yakup6-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde