16 Mayıs 2024

Kızılay Meşebükü İlköğretimde etkinlik düzenledi

  • PDF

erdis6-11-2013Kızılay Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikler bu yıl Fatsa Meşebükü İlköğretim Okulunda yapılan programla gerçekleştirildi.

Her yıl özenle ve özveriyle gerçekleştirilen etkinliğe Kızılay Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğlu öncülüğünde Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Kızılay yönetim kurulu üyeleri, öğrenci, öğretmen ve basın mensupları katıldı.

Kızılay Fatsa şube başkanı Şevketoğlu yaptığı konuşmada Kızılay Haftası’nın önemine vurgu yaparak: “1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 145 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, günümüze kadar yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır.

Savaşta ve barışta, sosyal hayatta, uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Türk Kızılayı, mensubu olduğu Hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. Türk Kızılayı’nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazanmıştır. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olur. Yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletir. Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay’ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay’ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır. Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılayı Şubeleri ve tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkanı sunması açısından önemlidir” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Fatsa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel AVCI yaptığı konuşmada: “1,5 yıldır Fatsada görev yapmaktayım. Fatsa Kızılay Başkanımız ve yönetim kurulunun okullarımıza çok ciddi katkıları oldu. Hatta Türkiye’de 6 tane okulun donatımında çok büyük katkıları olmuştur. Okullarımıza yaptıkları bu katkılarla bizleri onurlandırdılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Fatsa eğitim çıtası çok yüksek olan bir ilçemiz. Bizim başarımızın altında bizlere destek veren yardımseverler ve kızılay gibi sivil toplum kuruluşları var. Hepsine tekrardan çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan etkinlik öğrencilere dağıtılan hediyelerle sona erdi.erdi6-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde