16 Mayıs 2024

Eyüp Fatsa, Fatsa Basınıyla Yemekte Buluştu

  • PDF

eypyk6-11-2013Ankara’dan Nasıl Hizmet Alınacağını Biliyorum

İki gün önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adaylığı için resmi başvuru yapan eski Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Fatsa basınıyla yemekli toplantıda bir araya geldi. Fatsa Belediyesi Atatürk Parkı Restorant’ta yapılan toplantıda Göller ve Hatipli Belde Belediye Başkanları ve partili arkadaşları Eyüp Fatsa’yı yalnız bırakmadı.

Yıllardır Ordu’yu Karış-Karış Dolaştım

Samimi ve dostane bir atmosfer içinde geçen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adaylığı için başvuru yaptığını hatırlatan Eyüp Fatsa; 21, 22 ve 23. Dönem milletvekillikleri yaptığını ve bunların dışında Ak Parti Grup Başkan Vekilliği gibi çeşitli kademelerde de görev aldığını söyledi. Milletvekili olduğu dönemlerde Ordu’yu Akkuş’undan Mesudiyesi’ne, Ünye’sinden Gölköyü’ne kadar karış-karış dolaştığını belirten Eyüp Fatsa; “Tüm Ordu’nun milletvekili olduğumun bilinciyle hiçbir zaman dar bir bölgede siyaset yapmadığım gibi, kentten kırsala her bölgeye gittim. Bu süre içinde gücümün yettiği oranda çok ciddi hizmetlerim oldu. Bu hizmetleri her hangi bir karşılık beklediğim için yapmadım. Ben sadece görevimi yaptım. İçimde bu aşk ve şevk olmasaydı başarılı olmam imkânsızdı.”dedi. 

Yaptığım Hizmetler Ve Siyasi Tecrübeme Güveniyorum

Bu itibarla Ordu insanını iyi tanıdığını ve sorunlarının ne olduğunu birçok siyasetçiden daha iyi bildiğini iddia eden Eyüp Fatsa; “Öncelikle insanımıza çok güveniyorum. Daha sonra da yaptığım hizmetler ve siyasetteki tecrübeme güveniyorum. Ordu’nun neye ihtiyacı olduğunu ve söz konusu ihtiyaçların Ankara’dan nasıl temin edileceğini biliyorum. Yıllarca Ordu halkıyla iç içe oldum. Onlarla sadece siyasi değil, aynı zamanda yürek bağı kurdum. Zaten yapılan anketlerde yüksek oranda tercih ediliyor olmam, bunu doğrulamaktadır. Bu noktada tevazuu gereksiz buluyorum. Çünkü ben, halkımızın gönlünde iyi bir noktada olduğumu görebiliyorum.” dedi. 

Büyükşehirde Hizmetler Daha Hızlı Yürüyecek

Büyükşehir olmanın Ordu’ya çok şey katacağından emin olduğunu söyleyen Eyüp Fatsa, yeni sistemde ilk olarak kaynak bakımından büyük bir rahatlama olacağını ve bunun hizmete dönüştürülmesi halinde gözle görülür bir sıçrama yaşanacağını belirtti. 30 Mart’tan sonra artık Ordu merkezden, en uzak mesafelerden biri olan Akkuş’a hizmet gitmeyeceğini, hizmetin o bölgede yapılacağını ve yerinden yönetim ve hizmetin bu sayede işleyeceğini vurgulayan Eyüp Fatsa; “Bu gün Büyükşehir olan Samsunlu bir vatandaşa yeniden normal bir belediye olmayı teklif etseniz, bunu asla kabul etmeyecektir. Çünkü Samsun’un büyükşehir olmasıyla kavuştuğu hizmetler ortadadır. Bunu örnek olarak söylüyorum. Dolayısıyla Ordu büyükşehir olduğunda bir daha geriye dönmeyecek bir yola girecektir.” dedi. 

Pozitif Ayrımcılık Beni Heyecanlandırıyor

Bir gazetecinin Ordu’nun büyükşehir olması halinde büyükşehir yönetim binasının ya da ilgili kurumların Ünye-Fatsa arasına yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Eyüp Fatsa, bu konuyu şu anda konuşmanın ve gündeme getirmenin erken olacağını, büyükşehir yönetiminin oluşmasından sonra yapılan çalışmalarla fotoğrafın netlik kazanacağını bildirdi. Eyüp Fatsa ayrıca nasip olması durumunda büyükşehir belediye başkanı olarak, öncelikle çalışmalara kırsaldan başlayacağını ve Ordu merkez, Ünye ve Fatsa’nın dışında kalan bölgelere pozitif ayrımcılık yapacağının altını çizdi. Bunun siyasi bir risk taşıyabileceğini kabul ettiğini söyledi. Söz konusu kent merkezlerinin rutin hizmetleri zaten alacağını hatırlatan Fatsa; “Bu noktada önemli olan, bölgeler arasındaki gelişmişlik uçurumunu en aza indirmektir. Mesela Ünye’de olanın Akkuş’ta da olmasını sağlamaktır. Fatsa’da olanın Korgan’da da olmasını sağlamaktır. Bunu yaparken elbette siyasi bir kan kaybı yaşanabilir. Ancak uzun vadede halkın sağduyusu doğruyu ve gayreti takdir edecektir. Olayın bu boyutu beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. Bu heyecanımı Ordu halkıyla birlikte yaşamak ve paylaşmak istiyorum.” dedi.   eyup6-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde