16 Mayıs 2024

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: “Fatsa’da Sergilenen Tablo Çok Etkileyici”

  • PDF

cemevi6-11-2013Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: “Fatsa’daki Alevi-Sunni Kardeşliği Tüm Türkiye’ye Örnek Olmalıdır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Fatsa’da aynı binanın içinde bulunan cami ve cem evini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, Fatsa Müftüsü Hüseyin Can Mehmet Görmez’e eşlik etti.Yapılan ziyaret sırasında konuşan Hz Ali Cami ve Cem Evi Dernek Başkanı İhsan Kartal; ”ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Fatsa’da Alevi-Sunni kardeşliğinin bütün Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirtti. Fatsa Kaymakamlığı ve belediyeden her zaman destek gördüklerini belirten İhsan Kartal, Anadolu’nun farklı coğrafyalarında ya da siyaset alanında söz konusu farklılıkların bir ayrıştırma olgusuyla kullanıldığını ve bunun kendilerini üzdüğünü vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez; “Gördüğü tablo karşısında etkilenmemenin mümkün olmadığını ve olması gereken kardeşliğin Fatsa’da çok güzel sergilendiğini söyledi.

Açıklamalarına devam eden Mehmet Görmez; “Paylaşamayacak hiçbir şeyimiz yok. Aynı anneden ve babadan geliyoruz. Aynı kültürün ve aynı İslam’ın mensuplarıyız. Sizin tesis ettiğiniz kardeşlik havasının bütün Türkiye tarafından örnek alınması gerekir. Sizi kutluyor ve tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde