16 Mayıs 2024

Cumhuriyet Buluşma Gecesi Fatsa’da Gerçekleştirildi

  • PDF

add -6-11-2013Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, Cumhuriyet Bayramının 90. Yılı kutlama etkinlikleri çatısı altında düzenlen ‘Cumhuriyet Buluşma Gecesi’ programı Fatsa’da gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Buluşma Gecesine Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, MHP Fatsa Belediye Başkan Adayı Mustafa Sade, MHP Fatsa İlçe Başkanı Cemal Uygun, CHP Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi, CHP Fatsa Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Darçın, ADD Genel Merkezi yönetim kurulu üyeleri, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı İsmet Balık, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve yerel sanatçılar katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını ADD Fatsa Şube Başkanı Kemal Erken gerçekleştirdi. Erken, “Geleneksel hale getirdiğimiz Cumhuriyet gecesi umduğumuzun üzerinde sonuç verdi. Gecemize katılan tüm Cumhuriyet dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu tür gecelerin önemi eğlenmek değil, birlik ve beraberliğin bir güç olduğunu fark edebilmektir” dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da yaptığı konuşmasında, “Öncelikle ADD’nin bizleri davet edip sizlerle birlikte olmamızı sağladığı için son derece mutlu ve onurluyum. Geçtiğimiz günlerde yine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 90. Yılını kutladık. Ben bu vesileyle tekrar hepinizin Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Gerçekten Ordu’da coşkulu bir şekilde kutladık. Yaklaşık 10 bine yakın hemşehrilerimizle beraber yürüdük ve Cumhuriyet yürüyüşü yaptık. Akabinde de Atatürk anıtının önünde güzel bir etkinliğimiz oldu. Orada çok duygulu anlar yaşadık gerçekten. Atatürk’ün bize miras bıraktığı bu ülkede 90 yıllık Cumhuriyet’te geldiğimiz noktayı hepimiz her halde değerlendiriyoruz. 90 yıllık bir emek, 90 yıllık bir çaba, 90 yıllık bir tecrübe aslında çokta hak ettiği yerde değil. Tabi burada herkes kendi öz eleştirisini bana göre yapmalı. Bizler daha fazla çalışmadıkça, bizler daha fazla üretmedikçe, bizler halkımızın içerisindeki durumu daha iyi paylaşmadıkça birileri maalesef bu ülkede kendi düşüncelerini hayata geçiriyor. Bugün eğer camilerimizde ezan okunuyorsa, bayrağımız dalgalanıyorsa bazıları hala daha o meclise girebilme derdinde ise, bu Mustafa Kemal Atatürk’ün sağladığı özgürlük sayesinde, Cumhuriyet ve Demokrasi sayesinde olmuştur. Bugünlere kolay gelmedik, yarın hepimiz çocuklarımızın, torunlarımızın yüzüne bakarken neler yaptığımızın eleştirilerini değerlendireceğiz. Nereden aldık, nerde bıraktık, ne yaptık bu ülkede. Üstümüze düşen sorumluluğumuzu yerine getirebildik mi, Onlardan fazla çalıştık mı veya bu ülkede kötüye giden konularda cesaret gösterip sesimizi çıkarabildik mi? ”dedi.

MHP Fatsa Belediye Başkan Adayı Mustafa Sade ise konuşmasında, “Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı saygı değer misafirler Cumhuriyet Bayramınızı tekrar en içten dileklerimle kutlar, yüce rabbimin bundan sonra gelecek Cumhuriyet Bayramlarında birlikte kutlamayı nasip etmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Cumhuriyet düşmanlarına Allahım fırsat verme, yıkmaya çalışanlara mani ol, birlik ve beraberliğimizi bozma, Cumhuriyete bağlı olan insanların sayısını arttır, güçlendir ve kuvvetlendir. Birlik ve beraberlik içersinde nice Cumhuriyet Bayramlarına erişmeyi bizlere nasip et. Hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.     

Gece, slâyt gösterisi, çekiliş, açık arttırma ve yerel sanatçıların konserleriyle devam ederken; açık artırmaya sunulan Atatürk’ün Siluet Resmi tablosunun sahibini bulmasıyla sona erdi. Tabloyu 3 Bin TL’ye Fatsa Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Coşkun satın aldı. add 6-11-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde