16 Mayıs 2024

Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi İstanbul gezisinden döndü

  • PDF

fah6-11-2013Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen gezi programı çerçevesinde İstanbul’daki tarihi yerlere düzenlediği tanıtım ve kültür gezisini tamamlayıp ilçemize döndü.

           

Gezide öğrencilere özellikle tarihimiz açısından önem arz eden mekânlar gezdirilmiş ve tarih bilincinin gelişmesi sağlanmıştır.

Geziye katılan öğretmenler adına bir açıklama yapan Coğrafya öğretmeni ve gezi kolu başkanı Şükrü Serdar’da, öğrencilerimizle birlikte yapmış olduğumu bu üçüncü gezi sayesinde okulumuzda bir gezi kültürü oluşturduklarını, böylelikle okulumuz öğrencilerinin okulumuzda yapılan bu faaliyetler sayesinde okulumuza daha çok bağlandıkları ve başarı çıtasını artırdıkları görülmüştür. Bu gezide Sultanahmet camii ve Ayasofya müzesi gezildikten sonra İstanbul’umuzun vazgeçilmezlerinden biri olan Topkapı Sarayı  ile diğer tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini, her anlamda verimli bir gezi yaptıklarını, ikinci yarı yıl daha farklı yerlere ve bölgelere gezi düzenleyeceklerini, bu tür etkinliklerin moral, motivasyon ve başarı için gerekliliğini belirtti.

İstanbul gezisine gerekli desteği veren seyahat acentesi Kalamaki Tour işletmesi sahibi İsmail Güvenkaya ise, “özellikle öğrenci gezilerimize daha fazla önem veriyoruz. Öğrencilerimiz bu tür gezilerde okul idaresi ve veliler tarafından bize emanet ediliyor. Rehber öğretmenlerimiz ile birlikte her an çocuklarımızı birlikte takip etmek zorundayız. Onların isteklerine kulak veriyoruz. Program dahilinde ne yapılması gerekiyor ise yapıyoruz. Bizim için önemli olan çocuklarımızı ailelerinden nasıl teslim almış isek o şekilde ailelerine teslim etmek görevimizdir. Çok şükür yıllardır bu tür gezilerde mahcup olmadık, yüzümüzün akı ile bu işi en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalıştık” dedi.

İki gün süren bu muhteşem gezi boğaz'da yapılan tekne turunun ardından son buldu. Oldukça zevkli geçtiği ifade edilen gezi sonrası konuşan öğrenciler, geziden çok memnun olduklarını anlatarak; "Sayın hocalarımızdan bizlere rehberlik eden Müdür Yardımcısı Sezai Oflar’a, Fatma Altıyaprak Esti’ye, Hakan Anayol’a, Şükrü Serdar’a, Adem Yakdemir ve okul idaresine, geziyi düzenleyen Turizm acentesi Kalamaki Tour işletme sahibi İsmail Güvenkaya’ya teşekkür ederek, böyle gezileri her zaman düzenlemelerini bekliyoruz. Sağ olsunlar okulumuz yönetimi sayesinde çok farklı anlar geçirdik. Onlara teşekkür ederiz," dediler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde