09 Mayıs 2024

“ Pazar Esnafı Binlerce TL Zararda”

  • PDF

DSC04819 640x480

Pazarcıların derdi bitmek tükenmek bilmiyor. Pazar esnafı geçtiğimiz hafta pazarda yaşanan hareketliliğe bile sevinemiyor. Pazarcı esnafı geçen yıllardan elin de kalan ve bu yıl da okul üniformalarının değişmesi nedeniyle satamayacağı eski üniformaları ne yapacağını kara kara düşünüyor.

“Pazarcılar mağdur”

Fatsa Pazarcılar Derneği Başkanı Kemal Çatalkaya, üniformaların değişmesiyle sadece pazarcının değil vatandaşın da mağdur olduğunu söyledi. Çatalkaya: “Pazarcı esnafı ellerindeki okul üniformalarını değişiklik nedeniyle satamıyor. Benim elimde bile 20 bin TL değerinde mal kaldı. Bu iş için kredi çeken esnaf arkadaşlar da tanıyorum. Onlar ne yapacak kimse düşünmüyor” dedi.

“Kötü Söylentiler Var”

Mağazalarla anlaşmalar yapıldığını da iddia eden Çatalkaya: “ Bazı okulların kıyafeti bu yıl da değişti. Bu kıyafet değişiklikleri sürekli olacak mı? Vatandaş okul ceketini ucuza mal ederken şimdi ceketin yakasına bir şerit eklenmiş fiyat ikiye katlamış ve eski tip üniforma kabul edilmiyor. Mağazalarla anlaşma yapıldığına dair söylentiler duyuyoruz. Bu söylentiler hiç hoş değil. Yetkililerden bu konuyu hafife almamalarını ve konu hakkında araştırma yapmalarını rica ediyoruz” dedi.

“Vatandaş Ne Yapacak”

Çatalkaya maddi durumu iyi olmayan öğrenci velilerinin de çok zor durumda kaldığını ifade ederek önceden 5o TL’ye mal olan üniformaların şimdi 100 – 110 TL’ye mal olduğunu söyledi. Çatalkaya: “Önceden vatandaş çocuğunu alıp pazara gelirdi. 50 – 6o TL harcar, hem üniformasını hem de yedek pantolon, gömleğini alır giderdi. Şimdi ise sadece üniformaya hem de yedeklerini bile almadan 110 TL asgari ödeme yapıyor. Dolayısıyla bundan sadece Pazar esnafı değil, vatandaşlar da nasibini aldı. Kısacası herkes bu durumdan mağduriyet yaşıyor. Fındık fiyatının da hali ortada. Vatandaş ne yapacak, esnaf ne yapacak kimse düşünmüyor.

DSC04822 640x480

 

DSC04823 640x480

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde