09 Mayıs 2024

Yeni Hastane Projesi Tanıtıldı

  • PDF

hastanee300 yataklı yeni Devlet Hastanesi projesi bugün tanıtıldı. Fatsa Devlet Hastanesinde yapılan tanıtımda söz alan Fatsa belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı açıklamada;

“Yeni devlet hastanemizin proje ihalesine çıkılmıştı.

Şimdi proje tamamlandı. Yapılan Proje Sağlık Bakanlığına gönderilecek. Sağlık Bakanlığı da bu projeyi onayladıktan sonra TOKİ’ye göndererek yeni hastane inşaatımıza başlanılacak.

Tahmin ediyorum ki 2012 yılı sonu 2013 yılının başlarında inşaatımızın fiilen başlayacağını hep birlikte göreceğiz.

Hastanemizin yeri konusunda ise, daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık, mevcut hastanemizin hemen üst tarafına yeni bina yapılacak. Buradaki yerin kamulaştırılması konusunda Sayın içişleri Bakanımız İdris Naim şahin beyin destekleri ile 4 trilyonluk yer kamulaştırılması yapılmıştı. Bu hususta tekrar Sayın Bakanımıza Fatsalılar adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Fatsa adına yakışır çok modern bir hastaneye kavuşuyor. Projemiz 5 yıldızlı otel gibi oldu.

Ben Yeni hastanemizin yapılması hususunda büyük emekleri olan işin takibini yapan başta sayın Başhekimimiz Davut Erişmiş olmak üzere, Kaymakamımız Bekir Atmaca beye, Ak parti ordu Milletvekilimiz İhsan Şener beye, İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin beye Fatsalılar adına bir kaz daha teşekkür ediyorum” dedi.

Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Erişmiş de yaptığı açıklamada;

“Yeni Projemiz hazırlandı ve Sağlık Bakanlığına gönderildi. İnşallah 2013 yılı başlarında yeni hastane inşaatımız başlamış olacak.

Yeni hastanemiz 3 ayrı binadan oluşmakta, acil, yoğun bakım ünitesi, ameliyathane ve yatakhane ayrı ayrı olacak.

Poliklinikler çok geniş ve rahat bir şekilde hizmet verecek hem doktorlarımız hem de hastalar Polikliniklerden daha iyi hizmet almış olacak, bunun yanında yatakhanelerde an fazla 2 kişi yatacak, 114 çift ve 52 tek kişilik oda olacak. Her odanın ayrı tuvaleti, banyosu olacak. Yine binanın üstünde Helikopter pisti olacak ve acil vakalarda helikopter hizmeti de hastane binamızın hemen üstünden yapılacak.

Sağlık Bakanlığımızın başlattığı sağlıkta dönüşüm çalışması ile bu bina çok konforlu bir şekilde yapılacak.

Ben yeni yapılacak olan 300 yataklı Devlet Hastanemizin; yerinden, projesinin hazırlanmasından, binanın yapılacağı aşamaya kadar bizlerden yakın desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz ,İhsan Şener bey başta olmak üzere, yeni yerin alınması konusunda kısa sürede kamulaştırama yapılmasını sağlayan ve 4 Trilyon gibi yüksek bir rakamı kısa sürede yer sahiplerine gönderen içişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin beye, İlçe Kaymakamımız Bekir Atmaca beye ve Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan beye Hastane çalışanları adına çok teşekkür ediyorum. Yeni Hastanemiz şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi.

hastane 640x400

hasttanee 640x400

Son Güncelleme: Cuma, 21 Eylül 2012 13:49

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde