04 Mayıs 2024

BORÇ DURUMUNU SORDULAR ÖNERGEYi AK PARTiLiLER REDDETTi

  • PDF
Geçen hafta yapılan Fatsa Belediyesi ikinci meclis toplantısında CHP’li belediye meclis üyeleri Fatsa Belediyesinin borç durumunu önergeyle sordu.
Önerge AK Partili üyeler tarafından fed edildi.
Bazen gerginleşen  meclis toplantısında CHP’li üyeler ciddi muhalefet direnci gösterdiler.
2023 yılı faaliyet raporu üzerinde önemli tartışmaların yaşandığı toplantıda CHP’li üye Yılmaz Dere uzun bir konuşma gerçekleştirdi.
Yılmaz Dere konuşmasında; “Fatsa belediye meclisi toplantısı belediye başkanı Etem Kibar tarafından başlatılmıştır. Toplantı gündemi başlamadan CHP grubu olarak 9 üyemizin imzasını taşıyan FATSA BELEDİYESİNİN GÜNCEL BORCUNU soru önergesi olarak divana sunduk. Başkan Kibar bu önergenin gündeme alınmasını oylamaya sundu, AKP grubunun çoğunluğu ile borç durumu reddedildi.  
Daha sonra gündemin diğer maddelerini görüştük.                             
Faaliyet raporunun öne çıktığı Fatsa Belediye meclisi toplantısında CHP grubu olarak söz alan Serkan Kara, Zeki Alevli, Onur Canbaz ve ben bir çok önemli konuda eleştiri ve öneride bulunduk.            Belediye personelinin daha çok iki şirket tarafından taşeronluk uygulaması ile çalıştığını, 151 kadrolu, 506 taşeron firmalardan çalışan olduğunu gördük ve eleştirdik.             
Zabıta ile veteriner müdürlüğünde az, Basın yayın ile Özel kalemde fazla çalışan olduğunu eleştirdik.                     Gelir dağılımında anlatılan gelir kalemlerinden Bağışlar-Yardımlar  bölümünde bize göre Fatsa ilçesinin büyük projelere ihtiyaç duyulduğu için Cumhurbaşkanı hükümet sistemi ve bakanlıklar tarafından yeter ve gerekli destek verilmediğini söyledik. 
Belediyenin sadece geçen yıl 20 milyon lira faiz ödemesini vurgulayarak genel borç konusunda kaygılarımızı dile getirdik.                                
Tahmini bütçe ile gerçekleşen bütçe arasında 2019, 2020, 2021, 2022 de uyum varken 2023 seçim yılında yüzde yüz sapma görüldü. Nedenini sormamıza rağmen ikna edici bir cevap gelmedi, bütçe gerçekleşmesi 997.005.000 tl (bir milyara yakın) olması beklenirken 496.522.133 tl olarak yarısı gerçekleşmiştir.                 
Belediye müdürlükleri içinde iklim Değişikliği Sıfır Atık, Park Bahçeler, Muhtarlıklar müdürlükleri kısıtlanmış bütçe ile, Destek Hizmetleri, Hukuk Hizmetleri, Basın Yayın Halkla ilişkiler müdürlükleri ful bütçe kullandıkları tesbit ettik. Bunlarla beraber Veteriner ile Kültür ve Sosyal hizmetler müdürlüğünün desteklenmesi personel ve araç konusunda gerekli desteği vermelerini talep ettik. Sokak hayvanlarına bakım beslenme konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini söyledik.       Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü için Fatsa’nın tarihine kültürüne sanatçısına yazarına gereken önemin verilmesini istedik. 
Fatsa Belediyesi faaliyet raporunu yeterli göremedik ve RED OYU VERDİK. Sonuç bölümünde öne çıkan diğer sorunları gündeme getirdik ve bir çok konuda çözüm odaklı önerilerde bulunduk.                                  
Fatsa belediyesinin çalışan kadınlarımızın iş hayatında kalabilmesi için mahallede KREŞLER önerdik.                  
Fatsa için KENT KONSEYİ kurulsun istedik.                  
FATSA VE ÇEVRE İLÇELERİ KURULTAYI‘nın yeniden başlatılmasını talep ettik. 
Son olarak söz aldığımda Fatsa Belediyesi bünyesinde kurulan zorunlu komisyonlar dışında HUKUK KOMİSYONU, SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER KOMİSYONU, KÜLTÜR VE TURİZM KOMİSYONU, AVRUPA BİRLİĞİ VE DİŞ İLİŞKİLER KOMİSYONU  gibi komisyonlar ile daha verimli üretken katılımcı bir yönetim talebinde bulunduk. 
Bizim için BÜYÜK FATSA önemli HER ŞEY FATSA İÇİN, İŞİMİZ GÜÇÜMÜZ FATSA… 
Kamuoyuna saygılarımızla.” Açıklamasında bulundu.
Yılmaz Dere’nin sosyal medyasında da paylaştığı konuşmasında önerilerde bulunması dikkat çekti.
CHP’li meclis üyelerinin bu tavırda olması da kamuoyunda pozitif algılara sebep olacak.
Klasik CHP muhalefeti yerine yapıcı muhalefet sergileyecekleri ilk iki toplantıda ortaya çıkmış oluyor. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde