27 Nisan 2024

“BiZiM SEVDAMIZ FATSA”

  • PDF
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ilçede yayın yapan görsel ve yazılı basın temsilcileri ile bir araya geldi.
  Başkan Kibar görev süresi olan 5 yıllık dönemde kamu kurumları, sivil toplum kuruluşu ve basın temsilcileri ile birlik beraberlik içerisinde çok önemli hizmetlere imza attıklarını söyleyerek, “Bizim sevdamız Fatsa. Fatsa’mızı hep daha ileriye götürmek için gece gündüz canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
 
 “AYAZLI MAHALLEMİZDEKİ ÇÖP’ÜN KAPATILMASI ÇOK ÖNEMLİ”
 
2019 seçimlerinden sonra görev süresine yeni belediye binasının büyük bir kısmını tamamlayarak işe başladıklarını belirten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Sonrasında hızlı bir şekilde yeni Cumhuriyet Meydanımızı tamamladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler'in desteğiyle Ayazlı mahallemizdeki vahşi çöp alanını kapattık. Şehrimizin vizyon caddesindeki pazar yerini Büyükşehir Belediyemizin o dönem Büyükşehir Belediyemizin 15 milyon, bizim 7 milyon TL yatırımımızla modern Kapalı Pazar Yeri yaptık. Kapalı Pazar Yerimizin ufak tefek eksikliklerini de gidereceğiz. Gençlerimiz için spor yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Gençlik Merkezimizi bir ay içerisinde tamamlıyoruz. Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz için artık gün sayıyoruz.” dedi.
 
“GENÇLERİMİZ İÇİN YAPTIĞIMIZ SPOR YATIRIMLARI ÇOK KIYMETLİ”
 
Bir tane halı sahasının açılışının yapıldığı dönemden, 10 tane halı saha, 10 tane basketbol sahası yaptıkları bir dönem yaşadıklarını ifade eden Başkan Kibar, “İki tanesi kapalı iki tanesi açık olmak üzere 4 tane tenis kortumuz 20 gün içerisinde açılmış olacak. Amatör spor kulüplerimizin faydalanması için 500 seyirci kapasiteli sentetik çim saha yaptık. Şehrimizde yaygınlaşan okçuluk sporunu geliştirmek için tam donanımlı okçuluk kampı yapıyoruz. 250 milyon TL’lik bir spor yatırımından bahsediyoruz. 5 yıllık dönemde ilköğretim, ortaokul ve lise olmak üzere tam 6 tane okul binasının yapılmasına vesile olduk şu anda yine başlamış 4 tane devam eden okul yatırımımız var. Bunların her birinde çok büyük emeğimiz var. Dönemin Başsavcısının ve siyasi büyüklerimizin çok büyük destekleriyle şehrimize bir Ağır Ceza Mahkemesi kazandırdık. Atıl durumda olan bir özel hastane binamızı 112'sinden kanser tarama merkezine kadar birçok fonksiyonu olan Toplum Sağlığı merkezine dönüştürdük. Organize Sanayi Bölgemize alınan yaya ve çift gidiş gelişli araç köprü çok büyük emeklerle alındı. Bu anlamda Ulaştırma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Sadece köprü değil Fatsa'dan islamdağ'a kadar olan 15 kilometrelik, Fatsa'dan Ilıca'ya kadar olan 11 kilometrelik Fatsa'dan Çamaş sapağına kadar olan 15 kilometrelik sıcak asfalt, yol genişletme ve (V) kanallarının yapıldığı bir dönem oldu.” diye konuştu.
 
“PANDEMİ VE DEPREM FELAKETİ SÜRECİNİ BAŞARIYLA YÖNETEN SAYILI BELEDİYELERDENİZ”
 
 Dolunay mahallesi Şehit Kerem Çalışkancı ilkokulu yanına 100 metre uzunluğunda 3 metre eninde ve 3 metre boyunda yapılan menfezinde çok önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bu menfezin üzerini kapattıktan sonra hemen yanına bir pazar yeri kazandırdık. Kurtuluş mahallemizde Dolunay mahallesinde, Evkaf mahallesinde, Sevgi Caddesinde, Reşadiye caddesi Topaloğlu mevkiinde çok önemli altyapı yatırımları yapıldı ama bunlar nankör hizmetler çünkü görülmüyor. 2 yılı pandemi, 1 yılı deprem felaketinden dolayı meşakkatli bir süreç geçirdik. Pandemi sürecini çok başarılı bir şekilde yürüterek Türkiye'nin bu anlamda en başarılı sayılı belediyeleri arasında yer aldık. Organize Sanayi Bölgemize doğalgazın gelmesi ve altyapının tamamlanmasıyla Türkiye'nin sayılı firmaları bu bölgeye geldi. Organize Sanayi Bölgemizde son 5 yılda 3 bin 500'den 9 bin kişi istihdam sayısına ulaştık. Büyükşehir Belediye Başkanımızın takdirleri ile OSKİ Genel Müdürlüğümüz Fatsa'ya gelerek çok büyük yatırımlar yaptı. Başta Ayazlı mahallemize yapılan 3 bin tonluk su deposu, yeni yapılan keson kuyular ve jenaratörleri paha biçilmez değerde. Ordu'da tek Türkiye'de 100 belediyede olan E- Belediye sistemini belediyemize kazandırdık. Bolaman Park, Yalıköy sahil, Taşlıca mahallesi Asma köprü yanındaki mesire alanına yaptığımız yenilikler şehrimizin geleceği açısından çok kıymetli.” Dedi.
 
 “UZUNKUM PLAJIMIZ FATSA’MIZ İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM”
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Adası’nın turizme çok büyük katkısının  olacağını düşünüyoruz. Uzunkum Plajı yaşam alanımızın  birçok alanda faaliyet göstermesi Fatsa’mız için büyük bir kazanım olarak görüyoruz. Karadeniz'de tek olan Millet Bahçesi projemizin altyapısını bitirdik, görevimizin devamı halinde kısa sürede üst yapısında bitireceğiz. Şehrimizin Terzioğlu tepesinde 300 dönümlük bir  alanda Millet Ormanı projesi yapacağız. Toptancılar Sitesi ve Galericiler Sitesi’nin yapımı için desteklerimiz sürüyor. Dolunay'dan şehir merkezine, Bolaman'dan şehir merkezine gelecek bisiklet yolu projemiz var. Fatsa’mızda bir Tarım Lisesi projemiz var, bunun için yer tahsisi tamamlandı. Haznedaroğlu Konağımızın Kent Müzesi yapılması için restorasyon çalışmaları kısa zamanda başlayacak. Cıngırt Kayalıklarında yapacağımız çalışmalarla burası önemli bir turizm destinasyonlarından biri olacak. Saydığım bir çok hizmet belki Karayolları, AKSA, OSKİ, Bakanlıklar ile ilgili ama bu çalışmaların takibini bizzat bizler yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde