02 Mayıs 2024

iSRAiL’E TEPKi YÜRÜYÜŞÜ

  • PDF
Orta Büyük Camiinde Cuma namazı sonrası Filistin şehitleri için ilk olarak gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra Cami önünden Plevne Meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıldı. Tepki yürüyüşü sonunda Plevne Meydanında basın açıklaması yapıldı. İlk basın açıklamasını AK Parti İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek yaptı.
 
“MÜSLÜMAN ÜLKELERİ, TEK YÜREK OLMAYA, BİR VE BERABER OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
 
Başkan Sarıçiçek yaptığı konuşmada, “Alçak İsrail, çocuk demeden, kadın demeden, yaşlı demeden, vahşi bir şekilde Müslümanların ilk kıblesi Kudüs, Mescidi Aksa dahil olmak üzere Gazze'de insanlık suçu işlemektedir. Siyonist İsrail'i, insan haklarına uymayan, savaş kurallarını hiçe sayan bu uygulamalarını en güçlü şekilde protesto ediyoruz. Bu işgal ve zulüm 1917'de başladı, 1948'de resmileşti ve hala devam etmektedir. Dünya bu işgale gözlerini kapadı, kulaklarını tıkadı, seyretmektedir. 
Biz buradan bütün dünyaya, özellikle Müslüman ülkeleri, tek yürek olmaya, bir ve beraber olmaya ve bu soykırımı sonlandırmak için gerekli olan adımları atmaya davet ediyoruz. Allah vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar eylesin.” dedi.
İkinci açıklamayı ise Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar yaptı.
 
“BUGÜN BURADA, BU ZULMÜ KINARKEN, BARIŞIN VE ADALETİN TESİS EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”
 
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar konuşmasında, “Katillerin: çocuk, kadın ve yaşlı demeden Gazzelileri yok etmeye çalıştığı Siyonist İsrail güçlerine karşı duruşumuzun hem halk olarak hem de devlet olarak ne kadar net olduğunun bilinmesini isterim. Gazze'de yaşanan acıları görmek, dünya olarak insanlığın karşı karşıya olduğu büyük bir zorluğu anlamak anlamına gelir. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar sivil yerleşimler İsrail’in hedefi haline geldi. Bugün burada, bu zulmü kınarken, barışın ve adaletin tesis edilmesini talep ediyoruz. 
İnsanların temel haklarına saygı gösterilmesini ayrıca diplomatik çözümleri ve müzakereleri destekliyoruz. 
Gazze'deki trajedinin sona ermesi ve sivillerin korunması için birlikte çalışmalıyız. 
Bu yürüyüş sadece bir başlangıçtır. Terörist İsrail devletine karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bizim kutsalımız olan Mescidi haram ve mescidi aksa için kurdukları hayaller onların sonunu getirecek.
 Fatih’in açtığı yeni çağ gibi Gazzeli kardeşlerimiz için de yeni bir çağ açılacak inşallah.” dedi.
 
Program basın açıklamasının ardından İlçe Müftüsü Aziz Bul tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde