02 Mayıs 2024

"EĞİTİM ÖĞRETİMDE HİÇ BİR ZAMAN TASARRUFUMUZ OLMADI, OLMAYACAK"

  • PDF
Fatsa Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleşti. Özellikle minik öğrencilerin gözlerindeki ışıltı ve heyecan dikkat çekti.
Programa Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.  
 
“ÖĞRENCİLERİMİZE YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA BAŞARILAR DİLİYORUM”
 
Programda yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere  başarılar dileyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “İlköğretim Haftası kutlama programında burada bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Yeni eğitim öğretim yılı başta öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İlk göreve geldiğimizde müdürümüz ziyaretinde okullarımız ile ilgili bir takım taleplerde bulunmuştu. Hangi okulumuzun neye ihtiyacı varsa, neresi iyileştirilecekse, nereye yeni okul yapılacaksa beraber kol kola girip hepsine mücadelesini verip, spor alanına ihtiyacı olanlara spor alanı, tadilata ihtiyacı olanların tadilatlarını, parka ihtiyacı olanların parktan hızlı bir şekilde yapıp yeni okullarımızı yapmaya başlayacağız demiştim. Çok şükür geriye dönüp baktığımda 4.5 yılda gerçekten Fatsa’mız gerek eğitim yatırımları anlamında hem devlet imkânlarıyla hem hayırseverlerimizin desteğiyle hem bakanlığımızın büyük destekleriyle gerçekten eğitim de çığır atladı diyebilirim. Eğer eğitim yatırımlarından ayağımızı çekersek bundan 5 yıl sonra, üç yıl sonra şehrimizde sınıf mevcutlarının çok yoğun olduğu bir döneme karşılaşabiliriz. Bu da eğitim kalitesini biraz düşmesine, çocuklarımızın verilen eğitimi sağlıklı bir şekilde alamamasına, hocalarımızın bilgiyi paylaşırken çok daha fazla öğrenci paylaşmasına vesile olur demiştim. Çok şükür şuan bu yıl yatırıma aldırmış olduğumuz 4 tane yeni kamu yatırımı okulumuz var. Onlarla birlikte hem sınıflarımızın mevcudu azalacak hem eğitim öğretim alanlarındaki velilerimizin çocuklarını çok uzun mesafeye getirmeleri önlenmiş olacak. Diğer taraftan da bizler, parklarımızla, spor alanlarımız ve yarışmalarımızla, şehrimizde gençlerimizi, öğrencilerimizi, çocuklarımızı daha iyi eğitmek için gayret edeceğiz.Sayın Kaymakamımız öncülüğünde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın koordinasyonunda Fatsa’mızda kurum birlikteliğinin iş verimine dönüştüğü, kurum birlikteliğinin sahada hizmete dönüştüğü en başarılı dönemlerden bir tanesini yaşıyoruz diyebilirim. 
Bizler de bir zamanlar çocuklarımız gibi bu okul bahçesindeydik. Fatsa’mızın en tarihi okullarından biri olan Dumlupınar Mahallemizde bulunan Dumlupınar İlköğretim Okulumuzun bu yılki İlköğretim Haftası programına ev sahipliği yapmış olması beni de aynı zamanda duygulandırdı. Ben bu hafta vesilesiyle bu programda emeği geçen başta tüm okul idarecilerimiz kıymetli müdürümüz başta olmak üzere tüm okul idarecilerimize tebrik etmek istiyorum. İnşallah yeni eğitim öğretim yılının mutlu, huzurlu ve başarılarla dolu bir sezon olmasını diliyor, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde