02 Mayıs 2024

FATSA HASANOĞLU DERESİNDE KAPSAMLI ISLAH ÇALISMASI YAPILIYOR

  • PDF

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ayazlı mahallesi Hasanoğlu Deresi'nde kapsamlı bir ıslah çalışması gerçekleştirdi. 

Fatsa Belediyesi ve DSİ ile ortak yürütülen çalışmada 2 kilometrelik bölümde ıslah çalışması yapılıyor. Dere ıslah çalışmasının amacının özellikle aşırı sağanak yağışlar sırasında meydana gelen sel suyu taşkınlarını önleyerek çevresel riskleri en aza indirmek olduğu ifade edildi. 

FATSA KUMRU KORGAN KARAYOLU RİSK ALTINDAYDI

Önceden Hasanoğlu Deresinde yetersiz taşıma kapasitesi nedeniyle aşırı yağışlarda sel suları Fatsa Kumru Korgan karayolunda ciddi taşkınlarına ve trafik aksaklıklarına yol açıyordu. Bu çalışma ile hem yol güvenliği artırılmış hem de çevre düzenlemesi sağlanmış oldu.

"DERE ISLAHI BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ"

Hasanoğlu Deresinde ıslah çalışması 5 gün önce başladı ve hızlı ilerlemesiyle 3 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Hasanoğlu Deresi'nde gerçekleştirilen bu 2 kilometrelik dere ıslah çalışmasının bölge için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, sel taşkınlarının etkilerini minimize etmeyi amaçladıklarını belirtti. Bu çalışma ile trafikte riskin önlenmesini hedeflediklerini ifade eden Başkan Kibar çevre koruma ve halkın güvenliği açısından dere ıslahını önemsediklerini ifade etti.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde