02 Mayıs 2024

ORDU SİYASETİNDE BİR İLK!

  • PDF
AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak ezber bozan bir adım atarak, Sivas'ın Gölova ilçesine bağlı Boğazköy kırsalında Ordulu arıcılarla kovan başında buluştu.Yaklaşan hasat dönemi öncesinde arıcılarla bir araya gelen Milletvekili Kaynak'a Ordu Tarım ve Orman İl Mğdürü Kemal Yılmaz, Ordu Arıcılık Enstitüsü Müdürü Seref Cınbırtoğlu ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi eşlik etti.Erzincan, Erzurum gibi çevre illerden gelen Ordulu arıcıların da katıldığı buluşmada Kaynak, arıcıların başta merdiven altı üretim olmak üzere temel sorunlarını ve taleplerini dinledi. Kaynak "3 bin 500'den fazla gezgin arıcımızla birlikte Türkiye'nin en fazla bal üreten iliyiz. Binlerce insanımız bu sektörden geçimini sağlıyor. Dolayısıyla benim için de şehrimiz için de en önemli konulardan biri arıcılık. Arıcılarımızın sorunlarına çözüm üretmek adına üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım" dedi. Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz arıcılara yönelik yapılan desteklemelerin devam edeceğini ifade ederken, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi ise böyle bir buluşmanın ilk kez gerçekleştiğini söyledi.
 
KOVAN BAŞINDA İLK BULUŞMA
 
Çiftçi, "İlk kez kentimizin bir milletvekiliyle kovan başında buluştuk. Sorunlarımızın yerinde tespiti ve çözümü açısından çok önemli bir adım attık. Ben milletvekilimize ve katılan arıcı kardeşlerimize teşekkür ederim. Şimdiden hasadımız hayırlı olsun" dedi.
HER SEZON FARKLI BİR İLDE BULUŞACAĞIZ
AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak ise bu buluşmaların her sezon devam edeceğine işaret ederek; "Kovandan ilk peteği alarak hasadı başlatmış olduk. 2023 bal üretim sezonu hem kentimize hem de arıcılarımıza hayırlı olsun. Bu buluşmanın ilk olması önemli ama daha da önemlisi devam etmesidir. Her hasat sezonu öncesinde farklı bir ildeki harmanda kovan başında buluşarak arıcılarımızın dertlerine kulak vereceğiz " diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde